Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Amatörmässigt, Jokerit!

26 Nov , 2011, 13.01 Filip Saxén

 

Ilta-Sanomat berättar på sina webbsidor att Tomi Lämsä är Jokerits nya tränare från och med nästa säsong.

Tomi Lämsä. En 32-åring som aldrig fungerat som förstatränare för ett seniorlag.

Valet av tränare visar att saker sköts lika amatörmässigt som under Matti Virmanens tid.

Då Jarmo Kekäläinen kom till Jokerit snackades det om hur allt skulle bli så proffsigt och hur organisationen skulle vara överlägsen i Finland.

Kekäläinen försökte värva Petri Matikainen till Jokerits tränare men var för sent ute. Matikainen hade redan skrivit på för HIFK.

Man kunde ju tro att Kekäläinen hade lärt sig något av det. Men det hade han inte. Då det visade sig att Erkka Westerlund inte var intresserad av att fortsätta som Jokerits tränare fanns det ingen plan B. Alla kompetenta och starka tränare har kontrakt för nästa säsong. Nu står Kekäläinen där med skiten i byxorna och tvingas lita på att en total gröngöling ska kunna leda en av de största ligaklubbarna till framgång.

Virmanen försökte med samma sak. Och alla minns väl hur det gick för Waltteri Immonen.

Helsingforslagen är inte någon plats där tränare kan leka och lära. Jokerit och HIFK är lag som kräver tränare som vet vad de håller på med och har rutin av ligahockey. Pressen i huvudstaden är av helt annan kaliber än i en liten landsortsförening där det är okej att inte nå resultat direkt.

Kekäläinen har gjort en del bra saker i Jokerit men då det kommer till tränarfrågan är hans insatser på samma nivå som Virmanens.

, ,

Kommenteringen är stängd.