Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Hur låter det nu, Bryggare?

8 aug , 2012, 00.19 Filip Saxén

 

Arto Bryggare har i sommar ansett det vara viktigt att försöka smutskasta landets största idrott så mycket som möjligt. Den före detta friidrottsstjärnan Bryggare påpekar mer än gärna att det är ishockeyns fel att det går trögt för bland annat just friidrotten.

Därför är det minst sagt ironiskt att då Finland äntligen vinner medaljer så är det idrottare med stark koppling till hockeyn som står för framgångarna.

Skrev redan tidigare om EM-medaljören, spjutkastaren Ari Mannios ishockeykarriär.

Tuuli Petäjä tog på tisdagen Finlands (hittills) enda medalj i OS i London då hon var tvåa i RS:X (vindsurfing). Också Petäjä har ett förflutet inom hockeyn. Hon inledde sin karriär i lokala EPS i Esbo och det var först som 17-åring som hon lade skridskorna på hyllan och bestämde sig för att satsa på en karriär på den ofrysta isen.

Två medaljer med bismak av ishockey. Det måste ju störa Arto Bryggare något oerhört.

Väntar med spänning på hans nästa sura uppstötning om hockeyn.

, , ,

3 kommentarer

 1. Markku Ahonen skriver:

  Konstigt att friidrotten är bättre i Sverige trots deras konkurrens av ishockey. Känns som att de finska pojkarna – och flickorna – blivit för bekväma och därför hamnat i bakvattnet.

 2. HHT skriver:

  Skillnaden är väl närmast att friidrotten får ett mångfaldigt större ekonomiskt stöd i Sverige, både genom privata och offentliga medel. I Finland får däremot ishockeyn (nästan) allt. Det är väl det här som Bryggare kritiserat.

 3. Bosse skriver:

  Om Saxén hade bemödat sig att läsa och FÖRSTÅ det Bryggare sa, i stället för att plocka halva resonemang ur sitt sammanhang, så skulle även han förstå att Mannio och Petäjä tvärtom är exempel på det som Bryggare lyfter fram som det eftersträvansvärda. Personer som idrottar mångsidigt.

  Men att ishockeyn är en talangförstörare därför att barnen tvingas välja bort andra grenar i för ung ålder och ledarna inte uppmuntrar till ett mångsidigt idrottande, det tror jag de flesta som har följt med juniorishockey förstår. Utom Saxén tydligen.

  Väntar med spänning på Saxéns nästa sura uppstötning.

Kommenteringen är stängd.