Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

John Madden, vol. 2?

1 okt , 2012, 19.44 Filip Saxén

 

Jag var i Åbo i helgen i helt andra ärenden än hockey men såg TPS–HIFK i HK Areena.

Bestämde mig redan före matchen att koncentrera mig på två saker: Sean Bergenheim och Patrick O’Sullivan. Duon gjorde HIFK-debut.

Bergenheim spelade ganska väntat. Lite sen i många situationer, pucken hölls inte riktigt med, men han kämpade för fullt i varje byte och kastade sig framför puckar i boxplay.

Men O’Sullivan var en sorglig syn.

Han surfade håglöst och oinspirerat omkring på planen, tappade pucken enkelt, gav felpassningar och var riktigt seg på skridskorna. Det värsta av allt var att han inte ens såg ut att försöka. Han såg inte ut att bry sig. Och han såg inte ut att vilja jobba för sitt lag eller sina lagkamrater.

Det var som att se John Madden under lockouten 2004–05. Ni kanske minns NHL-stjärnan som kom till HIFK och skulle vara den stora ledaren. Efter att ha famlat i mörkret i tre matcher packade han sina väskor och åkte hem.

I fallet O’Sullivan är läget värre än med Madden. HIFK har kontrakt för hela säsongen med O’Sullivan och det är tänkt att han ska vara lagets förstacenter. Om han fortsätter på samma sätt som i lördags tillför han inte någonting.

Antti Pennanen hade stake nog att bänka O’Sullivan i Åbo. Hoppas amerikanen förstår att det krävs lite mera för att spela i FM-ligan än vad han stod för på isen i lördags.

, ,

2 kommentarer

  1. Romario skriver:

    Nu är det ju så att Tom Nybondas berättat att de följt med O’Sullivan länge med scouten VP Kautonen och att det var en lång process att få O’Sullivan till HIFK. Om det nu skulle ligga till som redaktören rapporterar om O’Sullivan, så skulle det ju betyda att Nybondas och Kautonen är inkapabla att sköta sitt arbete, inte sant? Speciellt när den femfaldige Stanley Cup-vinnaren Esa Tikkanen i sin blogg, genast då denna transfer blev offentlig, ifrågasatte O’Sullivans förmåga att ge 100% åt HIFK.

    Själv har jag ju inte sett O’Sullivan spela denna säsong, så man måste vänta och se först. Inte skulle det vara den första nordamerikanen som behöver 10-15 matcher på sig att bli van med spelet här.

  2. Jokerit! skriver:

    Tror (tyvärr) att han kommer att bli en riktig tillgång för IFK. Kollar man han statistik (eliteprospects.com) så är den imponerande i juniorserier och AHL, hyfsad i NHL vissa säsonger. Snittat 1,33 poäng/match i AHL (jmf I. Filppulas 0,88). En ny Tim Stapleton??

Kommenteringen är stängd.