Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Viktiga svar för Jalonens lejon

5 maj , 2013, 20.03 Filip Saxén

 

Efter två matcher i VM kan Jukka Jalonen andas ut.

Det fanns två stora frågetecken inför turneringen och han har fått positiva besked om båda.

Har lejonen en förstacenter?

Det rådde en viss tvekan om fjolårets fjärdecenter Petri Kontiola skulle hålla som etta i vår. Efter två matcher är det lätt att andas ut och konstatera att lejonen inte bara har en förstacenter som håller måttet. Man har en av VM:s hittills bästa spelare. Kontiola har visat upp ett fantastiskt spel. Tillsammans med Juhamatti Aaltonen och Janne Pesonen har han hållit lekstuga i motståndarzonen. Kontiola har smått otroliga 3+2 på två matcher och förstakedjan har fixat lejonens samtliga mål i turneringen – förutom förlängningsmålet mot Tyskland.

Har lejonen en tillräckligt bra målvakt?

Joni Ortio spelade första matchen, Antti Raanta den andra. Efter Raantas magiska insats kan man lätt konstatera att lejonen knappast kommer att falla på målvaktsspelet i den här turneringen. Raanta var säkerheten själv, räddade alla tänkbara och otänkbara skott och såg ut att njuta av varje sekund. Pluspoäng för att han log och såg glad ut då han intervjuades. Det är inte många finländska VM-spelare som prövat på det.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.