Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Jokerit på väg till KHL?

27 jun , 2013, 20.24 Filip Saxén

 

Jokerit håller på fredagen det som Hjallis Harkimo på twitter kallar för ” kaikkien aikojen tärkein lehdistötilaisuus”.

Ilta-Sanomat skrev redan tidigare under torsdagen att Harkimo säljer Hartwall Areena till Ryssland.

Vilket i sig är helt logiskt. Nu är rätt tid att sälja. Med Helsinki Garden på kommande vet Harkimo att Hartwallarenans värde kommer att sjunka drastiskt inom några år.

Lägg till det faktum att KHL i flera år redan visat intresse för att expandera till Finland. Det här är deras port in i landet.

Ett möjligt scenario är att arenan säljs nu och att Jokerit blir ett KHL-lag om ett eller två år. I så fall är det inte alls en omöjlig tanke att Jokerit skulle ha två lag – ett i KHL och ett i FM-ligan och båda skulle spela i Hartwall Areena.

Enligt Iltalehti vill Harkimo sälja Jokerit och tidningen skriver att Harkimo bjudit ut klubben österut under våren.

På fredag eftermiddag (klockan 16.30) arrangerar Harkimo en presskonferens i Hartwall Areena där han åtminstone kommer att berätta om hallens öde.

, , ,

2 kommentarer

  1. Svenni skriver:

    Jag hoppas definitivt att Jokerit också stannar kvar i FM-ligan med någotslags farmlag eller dylikt. Det skulle vara en stor förlust för ligan annars.

    Det bästa för finsk ishockey skulle kanske vara att det lag som spelar i KHL inte skulle ha allt för starka kopplingar till Jokerit. Då kunde det bli ”hela Finlands KHL-lag”. Det skulle också göra det lättare att få supportrar. Visst, många ishockeyfans i Finland skulle inte kunna hålla på ett lag där Hjallis är en av bakgrunds- eller frontfigurerna, men säkert skulle det vara lättare om laget hette något annat än Jokerit.

  2. Fundersam skriver:

    Hur kul är KHL egentligen? En kittlande känsla att gå och titta på en match mot Minsk, Bratislava eller Khabarovsk? Om detta blir verklighet så blir ”Jokerit” ett skräplag i KHL och finska ligan tappar mycket glans men Hjallis tjänar lite pengar på försäljningen.

    Om man nödvändigtvis vill förändra hockeyn så skulle man tittat västerut för att få matcher mot de svenska lagen.

Kommenteringen är stängd.