Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Hertls show – idrott när det är som bäst

10 okt , 2013, 01.14 Filip Saxén

 

Det är det här det handlar om. Skicklighet, glädje, känslor, tårar, skratt, leenden, makalösa prestationer, nya stjärnor och stående ovationer.

Tomas Hertl visade vad idrott i grund och botten handlar om.

Den 19-åriga tjecken spelar sin första säsong i NHL och hans entré i den nordamerikanska ligan har skett med dunder och brak. På tre matcher har han stått för 6+1 och leder hela ligans poängliga. Det i sig är helt makalöst.

Kolla videon nedan och se vilken äkta glädje Hertl själv utstrålar, se vilka starka känslor hans mamma och flickvän upplever på läktaren och hör publikens vrål då han sätter sitt fjärde mål för kvällen då hans San Jose Sharks krossar New York Rangers.

YouTube Preview Image

Hertl var ett enda stort leende på bänken redan efter sitt andra mål i matchen. Efter det tredje kunde han inte sluta skratta och spelglädjen lyste kring honom.

Att han sedan ens vågar försöka sig på ett konstmål som det han sätter med klubben mellan sina egna ben visar hur mycket han för tillfället njuter av att spela i NHL.

Är det inte just det här publiken vill se? En spelare som njuter av varje sekund, som bjuder på sig själv och som underhåller publiken.

Det är åtminstone av av orsakerna varför jag följer med idrott i alla tänkbara former och på alla tänkbara nivåer.

, , ,

En kommentar

  1. Fredrik Sten skriver:

    Underbart!!

    Jag känner inte Hertl, vet knappt vem killen är men jag lyser upp varje gång jag ser klippet, precis som om det vore min bästa vän.

    Kärleken till sporten visar sig bäst bland ungdomsåren. Där och då är den ren, sedan blir den nedsmutsad med åren som går då annat styr spelarnas agerande och beslut. Tyvärr.

Kommenteringen är stängd.