Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Tio Jokeritspelare platsar i KHL-Jokerit

31 okt , 2013, 16.34 Filip Saxén

 

Jokerits flytt till KHL har varit klar sedan i somras då Hjallis Harkimo berätade om saken. På onsdagen meddelade klubben att allt är klart med kontraktet med KHL.

Hjallis och nyutnämnda general managern har talat varmt om att laget ska ha en finländsk stomme i KHL. Men frågan är hur det ska lyckas om man samtidigt på allvar vill försöka nå framgång i den ryska ligan.

Många av de spelare som kunde vara aktuella för spel i Jokerit har redan kontrakt med andra KHL-klubbar för kommande säsong och största delen av spelarna som den här säsongen representerar Jokerit kommer inte att vara aktuella för spel i KHL. Nivån räcker helt enkelt inte till. Teuvo teräväinen kommer inte att spela i KHL-Jokerit utan i NHL.

Håller KHL-nivå:

Leland Irving, Ossi Väänänen, Teemu Eronen, Mikko Kousa, Jere Karalahti, Steve Moses. (edit. 6.11 Jere Karalahti fanns två gånger, Ossi Väänänen saknades)

Är gränsfall:

Jeremy Dehner, Janne Lahti, Jarkko Ruutu, Riku Hahl, Antti Tyrväinen.

Har inget i KHL att göra:

Joonas Korpisalo, Kevin Lankinen, Antti-Jussi Niemi, Petteri Lindbohm, Esa Lindell, Tomi Mäki, Markus Hännikäinen, Semir Ben-Amor, Juhani Tyrväinen, Jani Rita, Matti Lamberg, Teemu Henritius och Henrik Koivisto.

Man kan se att Kurri, spelarkoordinatorn Janne Vuorinen och Harkimo har en hel del arbete framför sig innan man lyckas bygga ett KHL-lag. Och lätt blir det inte.

I somras ville varken Kurri eller Vuorinen av förståeliga skäl spekulera i hur många spelare ur den nuvarande truppen som kommer att spela i KHL nästa säsong. Men fler än tio lär det inte handla om. Det betyder att laget måste värva cirka 20 nya spelare inför den första KHL-säsongen.

, ,

2 kommentarer

  1. Max skriver:

    Jere Karalahti två gånger? Vad tycker du om Ossi Väänänen i KHL då?

  2. Filip Saxén skriver:

    Max: Ossi Väänänen är ju självklar, blev visst Karalahti två gånger i stället för Karalahti en gång och Väänänen en gång.

Kommenteringen är stängd.