Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ingen kommer att sakna Trevor Gillies

4 Nov , 2013, 02.39 Filip Saxén

 

HIFK skapade den första positiva nyheten på mycket länge då laget natten mot måndag meddelade att Trevor Gillies lämnat laget.

Gillies har i klarspråk fått sparken.

Varför HIFK går ut med nyheten klockan 01.05 på natten är svårt att förstå. När man äntligen hade chans att skapa lite positivt surr kring laget väljer man i stället att försöka smyga ut nyheten då landslagspausen kört i gång och mitt i natten då det är länge till alla nyhetssändningar och tidningsutgivningar.

Kanske klubben tycker att spelet i rinken får tala för sig?

Gillies var, från början till slut, klubbledningens och tränaren Raimo Summanens arbetsredskap i den löjliga hämndspiralen HIFK ville hålla i liv mot Jokerit.

Gillies tillförde inte laget något och lyckades i de matcher han spelade skämma ut sig själv och sitt lag.

Först sänkte han Jarkko Ruutu med en vänster, vide här:

YouTube Preview Image

Sedan spearade han fegt och fult Eetu Pöysti, video här:

YouTube Preview Image

Hoppas sportchefen Tom Nybondas och Summanen förstår hur pinsam hela Gillies-eran är för HIFK.

Klubben har tidigare varit känd för att spela hård och för att lagets spelare är tuffa. Men de tiderna verkar vara förbi för länge sedan. I årets upplaga av HIFK ser man inte många tacklingar, det fysiska spelet lyser med sin frånvaro och de fega tilltag som Gillies stod för på planen är en skymf mot HIFK-branden och vad den står för.

Laget hade och har tillräckligt med problem med sitt spel utan att hämta in cirkusartister som skapar mer oreda än nytta i de egna leden är oerhört oproffesionellt. Det är inte bara klubbens supportrar som tyckt att Gillies är ett kapitel i klubbens historia som gärna hade kunnat låta bli att skrivas helt och hållet. Också spelare, både före detta och nuvarande, anser att det var fel att hämta in en renodlad goon för att hämnas på Jokerit och Jarkko Ruutu.

I och med att laget ligger på elfte plats i tabellen, spelet ser rent ut sagt för jävligt ut, publiksiffrorna dalar och tränare, spelare och sportchef underpresterar rejält är det fullkomligt ofattbart att man valde att sätta energi på en spelare som inte tillförde laget något.

Gillies hade i bästa fall kunnat fungera som ett lugnande element på planen. Med sin närvaro hade han kunnat skapa en viss arbetsro åt sina lagkamrater. Men då hade det krävts att han hållits på planen, inte oväntat attackerat motståndare och att han ens lite hängt med i tempot.

I ett läge då allt annat gått snett i lagets spel var det snudd på tjänstefel att ha Gillies att spela och få laget ännu mer i obalans än man var från förr.

Det ska bli intressant att se om klubbledningens beslut att sparka ut Gillies var en början på en rad kloka beslut i klubben eller om det var undantaget som bekräftar regeln.

En sak är säker: Ingen kommer att sakna Gillies.

Trevor Gillies saldo i HIFK blev 3 ligamatcher, 0+0=0, 54 utvisningsminuter. Dessutom spelade han fyra träningsmatcher för klubben.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.