Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Komarov – en verklig hjälte

11 Nov , 2013, 01.18 Filip Saxén

 

Leo Komarov har utvecklats enormt från dagarna då han gjorde sig känd som busen i rinken.

Och han visade sin verkliga storhet i helgens Karjala Tournament.

Landslagstränaren Erkka Westerlund valde att ha Komarov som lagkapten för ett av alla tiders mest namnstarka lejonlag på hemmaplan. Det berättar en hel del om hur mycket Komarov uppskattas i landslaget.

Komarov har under de senaste åren utvecklats till en forward av absolut toppklass. Han är bra med pucken, han läser spelet väl och han ger aldrig upp i rinken. Det är 100 procent byte efter byte och han spelar varje situation till slut. Han spelar med känsla och lämnar alltid allt han har i rinken.

Och då man spelar med en sådan intensitet som Komarov gör kommer det också att ske en del ovälkomna saker i rinken. Som det gjorde i matchen mot Sverige på söndag.

Komarov kom fel in i en tacklingssituation och tacklade Tre Kronor-spelaren Mattias Janmark-Nylen med knäet så att svensken blev liggande. Klicka här för att se incidenten på MTV:s sida.

Vad som hände efter det visar hur stor Komarov egentligen är.

Efter att ha suttit besviken i det egna omklädningsrummet en stund vandrade Komarov över till det svenska omklädningsrummet och bad om ursäkt för tacklingen.

Det uppskattades högt båe i det svenska och i det finländska lägret efter matchen.

Skönt att se att det finns mycket respekt kvar inom ishockeyn.

, ,

Kommenteringen är stängd.