Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Törmänen i HIFK – bra också för Jokerit

12 Dec , 2013, 10.33 Filip Saxén

 

Berner Zeitung skrev för en tid sedan att Antti Törmänen är HIFK:s nästa tränare.

Törmänen är ett riktigt intressant namn och säkert ett bra val som Raimo Summanens efterträdare på Nordenskiöldsgatan.

Men det är inte bara i HIFK man ska vara nöjda över att få Törmänen till klubben. Också några kilometer norrut lär man vara nöjda över situationen.

Jokerit hade redan skrivit kontrakt med Erkka Westerlund då Törmänen fick gå från SC Bern och den före detta Jokeritspelaren hade knappast varit aktuell för tränarposten i KHL-Jokerit också om han varit tillgänglig.

Att nå framgångar i Mestis och i den schweiziska ligan är en helt annan sak än att lotsa ett lag i vilda östern.

Därför är det också i Jokerits intresse att Törmänen har en utmanande post i FM-ligan och opå det sättet får chansen att visa vad han går för. Klarar han sig bra i HIFK och leder rödtröjorna till framgång är det tryggt och enkelt för Hjallis Harkimo och Jari Kurri att locka över honom till Jokerit. Misslyckas han i HIFK kan man bara låta bli att lyfta telefonen och slå en signal till honom.

Medan HIFK får en potentiellt mycket bra tränare kan Jokerit se Törmänens HIFK-jobb som en slags try-out för KHL-Jokerit.

Tipset är därför att Törmänen kommer att skriva på för två år med HIFK i fall den schweiziska tidningen uppgifter stämmer. Då går Törmänens kontrakt ut samtidigt som Westerlund lämnar Jokerit.

, , , , ,

En kommentar

  1. Daniel skriver:

    Det här inlägget känns på nåt sätt väldigt irrelevant. Vilken bra tränare som helst intresserar väl KHL-Jokerit nångång i framtiden.

Kommenteringen är stängd.