Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

I Tammerfors är spelarnas säkerhet oviktig

11 jan , 2014, 12.26 Filip Saxén

 

Tammerfors kallas ofta hockeyns huvudstad i Finland.

Med tanke på det är ishallschefen Jari Tolvanens uttalanden om att ishallen i Hakametsä inte har en elastisk sarg minst sagt märkliga. I en intervju med MTV Sport säger Tolvanen att staden, som äger hallen, inte har råd med en ny sarg i år. Pengarna lär finnas för nästa år.

Emme ole uutta kaukaloa vastaan. Joustokaukalot ovat uusi asia ja olisi hyvä kuulla käyttökokemuksia muilta, ennen kuin täällä tehdään päätöksiä.

Citatet ovan är Tolvanens och andas så mycket idioti att man blir fullkomligt förstummad.

I Tammerfors vill man alltså höra hur sargerna fungerat på andra orter innan man är redo att skaffa en egen. Hur tycker Tolvanen att den stenhårda och icke-elastiska sargen i Tammerfors fungerar?

Med tanke på att en elastisk sarg är ett krav för ligaklubbarna för att få ligalicens för nästa säsong, den som alltså börjar på hösten, är det märkligt att man i Tammerfors inte lyckas lösa finansieringen. Klubbarna lär inte vara intresserade av att betala.

Klubbarna Tappara och Ilves vill alltså inte betala cirka 100 000 euro för sina spelares säkerhet.

Om jag var hockeyspelare skulle jag inte välja Tammerforsklubbarna som arbetsgivare. Det finns andra klubbar som bryr sig mera om sina spelares säkerhet.

Hoppas att ligan är hårda i den här frågan och vägrar ge Tappara och Ilves något undantagstillstånd.

Ligans linje borde vara klar: Utan en elastisk sarg spelar ni inte ligahockey.

_______

100 000 per klubb är inte speciellt mycket pengar då man ser vad klubbarna satt ner pengar på den här säsongen.

Hittills har Tappara gjort sig av med tre utländska spelare den här säsongen. Chris Connolly, Philip McRae och Zoltan Hetenyi. Om man har råd med sådant har man säkert också 100 000 för något som förbättrar spelarnas säkerhet.

Ilves har låtit storheterna Daniel Corso och Ryan Flynn lämna laget under säsongen. Svårt att då förklara att man inte har råd med spelarnas säkerhet.

, ,

Kommenteringen är stängd.