Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Öldrickande spelare stängs av på livstid

4 apr , 2014, 00.17 Filip Saxén

 

Efter att ha följt med hockey i över 30 år och jobbat med det över 10 har jag sett en hel del i rinkarna. Men ändå slutar man aldrig förvånas över spelarnas agerande och fantasi.

Och samma kan sägas om olika ligors beslut.

I Federal Hockey League, en serie på rätt låg nivå, utspelades ett märkligt spektakel i helgen.

I matchen mellan Dayton Demonz och Danville Dashers såg Matt Puntureri och Jess Felton ut att starta ett slagsmål. Men i stället för att slåss kramar spelarna om varandra efter att ha kastat handskarna.

Och som inte det varit speciellt och märkligt nog sker det helt otänkbara. Puntureri drar fram en burk öl från sina byxor och skålar på isen.

Video av händelsen kan ni se genom att klicka här.

I en intervju för Sports Illustrated berättar spelaren att det hela var uppgjort på förhand och att han gillar att spexa och köra med skämt.

Spelarna hade inför matchen funderat över att också Felten skulle ta med sig en öl in på isen och skåla men eftersom Feltens lag Demonz är klart för slutspel ville de före detta lagkamraterna inte att han skulle stängas av.

Men FHL stängde av Felten för hela slutspelet och Puntueri hotas av livstids avstängning.

Straffen visar hur vrickad och vriden moralen är i ishockeyn.

Hade duon slagits hade det blivit 5 minuters utvisning. Nu kramades det och ena spelare skålade med öl. Resultatet är att den som kramade en motståndare missar säsongens viktigaste matcher och den som skålade med en öl kan ha spelat klart för gott.

På något sätt känns det som om FHL inte bara överreagerat rejält utan tappat förnuftet helt och hållet.

Kommenteringen är stängd.