Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Fantastisk första vecka

21 sep , 2011, 23.59 Filip Saxén

 

Första veckan av FM-ligan är avklarad och det har varit en av de mest händelserika starterna på länge.

1. Risto Dufva

JYP-tränaren fick foten efter att spelare och lagledning tröttnat på hans jobbiga, krävande, slitande och föråldrade ledarstil. Ska bli intressant att se både vad den gode RD gör och vem som ersätter honom i traktorlagets bås.

2. Publiken

I den första omgången var det bara jumbon SaiPa som inte drog fullt hus – alla andra hallar var slutsålda. FM-ligan är hetare än på otroligt länge och det syns i hallarna.

3. Rasmus Ristolainen

Rasmus Ristolainen har varit det stora utropstecknet. 16-åringen har varit ledaren i TPS-försvarets offansiv och visat upp ett modigt och fördomsfritt spel som kan göra honom till säsongens stora behållning.

4. Målkalaset i Tammerfors

Kanske inte speciellt kul för målvakterna Juha Metsola, Jani Nieminen eller Miika Wiikman men 15 mål i en derbymatch (Tappara-Ilves 7-8) är något alldeles speciellt. Ett tecken på att lagen inte var helt redo för säsongen eller ett bevis på att allt inte står rätt till i Tammerfors.

5. Mikael Granlund

Förväntningarna på 19-åringen är skyhöga. Och Granlund har levt upp till förväntningarna. Med sina 5 poäng på 2 matcher har han det bästa poängsnittet och samarbetet med Ville Peltonen har varit både effektivt och spektakulärt.

PS. Hoppas att den andra veckan kan genomföras utan att någon tränare får sparken.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.