Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

”Är Fööni tillbaka i IFK?”

28 sep , 2011, 23.47 Filip Saxén

 

– Är Fööni tillbaka i IFK?

Den frågan fick jag på onsdagen. Någon timme tidigare hade jag fått e-post av HIFK där klubben meddelade att Erkki Rajamäki skrivit kontrakt med HIFK för resten av säsongen.

Frågan syftade naturligtvis på före detta vd:n, sportchefen och tränaren Pentti Matikainen och hans förmåga att värva fel sorts spelare.

Tanken bakom frågan var att HIFK behöver 1) en offensiv back, 2) en målskytt, 3) eventuellt en ny förstamålvakt. Då meddelar klubben att man värvat en powerforward.

Jag förstår frågan om Fööni. Men det finns en stor skillnad till tiden då Matikainen härjade i Ishallen. Då hade han värvat en powerforward då laget behöver alla ovannämnda spelartyper och sedan sagt att laget är klart.

Med Tom Nybondas som sportchef behöver HIFK-supportrarna inte vara oroliga för att laget är klart för den här säsongen. En offensiv back är på väg in, med största sannolikhet också en sniper. Målvaktsfrågan löses då klubbledningen ser i vilket skick Juuso Riksmans rygg är.

Nybondas skulle inte nöja sig med att bygga ett sämre lag än under guldsäsongen.

Så här ser laget ut jämfört med i fjol:

Anfall:

UT: J-P Haataja – IN E Somervuori

UT: L Petrell – IN: E Rajamäki

UT: T Ramstedt – IN: K Hirschovits

UT: J Hamilton – IN: ?

UT: J Töykkälä – IN: ?

UT: M Wärn – IN: M Tuomainen

Backar:

UT: M Järventie – IN: ?

UT: A Vallin – IN: M Jokela

UT: T Kovanen – IN: K Tuohilampi

Som man ser fattas ett par spelare innan laget är klart och Nybondas visade förra säsongen att han är vaken och fyller på laget under säsongen.

Så svaret på frågan är att Fööni nog inte är tillbaka i HIFK.

, ,

En kommentar

  1. Kim Pihl skriver:

    Fööni & fel sorts spelare ? Den amatörmässiga bild man får av FM-Ligan gällande pro-hockey i Finland (eller varsomhelst) till trots så är lagens stjärnspelare alltid target-players för motståndarlaget och särskillt dess fourth-liners. Då man spelar borta och måste byta först under ett spelavbrott krävs det att tränaren har alternativ att sätta ut på planen tillsammans med en av sina stjärn-spelare förrän hemmalaget radar upp sin arsenal, som med 100% säkerhet innehåller en spelare vars uppgift är att ”märka” eller ”ta ut” din stjärna. Detta är top- eller pro-hockey även om det inte talas ut så. Enligt FM-Ligans seriemodell spelar IFK och Jokerit mot varandra närmare tio matcher, före play-offs. Efter det att Jokerit signa Jarkko Ruutu skulle det ha varit vansinne eller sanslöst, på rikssvenska, av HIFK att inte beefa-upp sin avdelning av poliser och body-guards med tanke på tex Mikael Granlund som med all säkerhet är alla motståndares target #1 i IFK. På basen av detta var Raju-Erkki Rajamäki en lyckad precisionsanskaffning till IFK. Dessutom finns det inte mera så många spelare av den sorten kvar. Läs gärna mera om George Parros och Anaheim Ducks. Vår hockey skiljer sej mycket från NHL-hockeyn, men inte på den här punkten ! Kim Pihl Ishockeydomare, Ishockeytränare

Kommenteringen är stängd.