Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Först Dufva, sedan Hirvonen – vem är nästa i turen?

29 sep , 2011, 23.18 Filip Saxén

 

Två veckor efter att FM-ligan körde i gång har två tränare fått sparken. Risto Dufva fick gå från JYP efter två matcher och Sami Hirvonen gick samma öde till mötes i Tappara efter bara fem omgångar.

Vem är nästa tränare som får foten?

Här är listan med de mest troliga kandidaterna:

Jyrki Aho, JYP

Den färska JYP-tränaren har visat att han inte klarar av att leda ett ligalag. Det är i och för sig inte alls underligt med tanke på att Aho varit cheftränare en gång under hela sin tränarkarriär. Den gången lyckades han fälla Jukurits A-juniorer till division 2. Hur skulle han då klara av att leda ett ligalag?

Harri Rindell, HPK

Har definitivt ingen avundsvärd uppgift då han – till skillnad från Aho – har ett dåligt spelarmaterial till sitt förfogande. Men Rindells HPK har inte alls imponerat. Laget gör för få mål och släpper in för många och Rindell sitter så småningom rätt löst i Tavastehus.

Pekka Virta, TPS

Lagets spel ser gräsligt ut, många av nyckelspelarna har underpresterat rejält och Virta har inte alls lyckats köra in sitt spelsystem i laget. Är det till och med så illa att den nya tränaren försöker sig på för svårt spel för att spelarna ska kunna lära sig allt nytt på en gång. Så ser det ut på planen. Räddningen kan vara – precis som för Rindell – att klubben inte har råd att sparka en tränare igen.

, , , ,

3 kommentarer

 1. Johtava skriver:

  Formuleringen om Aho är så snarlik Sihvonens i UHL att man nästan misstänker plagiat…

  Siffa i UHL: ”Jyrki Aho ei voi valmentaa päävalmentajana JYPiä. Ja miten voisikaan, sillä edellisen ja ainoan kerran hän toimi päävalmentajana Jukureiden A-junioreissa, joka putosi I-divisioonasta II-divisioonaan.”

  Men så lågt sänker väl sig inte HBL’s originella ”journalister”?

 2. Filip Saxén skriver:

  Det är definitivt inte frågan om plagiat, det är fråga om fakta. Säkert har någon också skrivit och spekulerat om att Virta och Rindell får sparken. Det är inte frågan om plagiat om flera journalister har samma eller liknande tankar.

 3. Johtava skriver:

  Visst är det möjligt, men förvånande ofta händer det att man i denna blogg nästan ordagrant kommer på samma tankar som ngn tidigare samma dag skrivit på jatkoaika, eller som i det här fallet i UHL. Det verkar liksom ligga i tiden att ”sportjournalister” kollar diskussionsforum och repeterar vad andra skriver. Men såklart inte Saxén då…

Kommenteringen är stängd.