Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Som JYP eller som TPS?

3 okt , 2011, 23.38 Filip Saxén

 

HIFK:s säsong har definitivt inte börjat som laget räknat med. Efter sex matcher har laget samlat bara sex poäng.

På diskussionsforum finns det redan supportrar som tryckt panikknappen i botten och anser att både tränare och spelare ska få sparken.

Men att ha en jobbig inledning är inget unikt för ett mästarlag. Tvärtom.

I fjol var säsonginledningen katastrofal för regerande mästarna TPS som tog sin första tre poängsseger först i november då laget slog Pelicans med 5–0 i den 18:e matchen.

För två år sedan inledde regerande mästarna JYP säsongen med att bara vinna en av sina sju första och två av sina tio första matcher.

Efter de tunga perioderna är historierna de motsatta för JYP och TPS.

Medan Åbolaget fortsatte förlora, bytte tränare två gånger under säsongen och till slut undvek kvalspel i sista omgången repade sig JYP från sin usla inledning på säsongen, spelade en fantastisk grundserie och toppade till slut tabellen då serien var slutspelad.

Frågan är nu vilken väg HIFK går. Som det nu ser ut blir det något mellan JYP:s och TPS.

Laget är för starkt för att kunna hamna i botten av tabellen men inte tillräckligt samspelt under nya tränaren Petri Matikainen för att kämpa om grundseriesegern.

Laget har haft stora problem att anamma Matikainens spelsystem vilket lett till otaliga felpassningar i egen zon, anfall som sett totalt ostrukturerade ut och ett försvar med stora luckor och felplacerade spelare. Lägg till en del underpresterande spelare och det är lätt att inse varför HIFK för tillfället ligger på tiondeplats i tabellen.

Med tiden lär sig spelarna de nya spelsystemen och då försvinner också problemen vilket i sin tur leder till att laget klättrar i tabellen.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.