Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Säsongens största kap

7 okt , 2011, 11.35 Filip Saxén

 

HIFK meddelade tidigare i dag att laget skrivit kontrakt med Janne Pesonen.

Det handlar om säsongens största (och säkert ett av de dyraste) kap på spelarmarknaden, varken mer eller mindre.

Sportchefen Tom Nybondas förtjänar mycket beröm med tanke på att både klubbar i Elitserien, schweiziska ligan och KHL var intresserade av världsmästaren.

I och med att Pesonen förstärker HIFK har laget nu ligans i särklass bästa center i Mikael Granlund och ligans två bästa yttrar i Ville Peltonen och Pesonen.

Pesonens statistik från de senaste säsongerna är imponerande och det ska bli intressant att se vad han kan göra i FM-ligan. Och med vem han ska spela.

Vid något skede kommer Petri Matikainen säkert att komponera en superkedja med Peltonen, Granlund och Pesonen. Det handlar om en av de bästa kedjorna i ligan på mycket länge. Lite som Jokerits superkedja med Ville Leino, Tommi Santala och Tim Stapleton.

Men till en början lär Matikainen använda Pesonen för att väcka den hittills underpresterande Kim Hirschovits. Med en ytter av Pesonens kaliber är det lättare att producera än då man spelar bredvid Turo Järvinen, Miikka Tuomainen eller Eetu Pöysti. Nu får Hirschovits det stöd han behöver i det offensiva spelet. För ett par säsonger fungerade Granlund som väckarklocka åt Hirschovits, nu är det Pesonen som ska göra samma sak.

HIFK:s lag börjar ta form. I och med att Pesonen och Erkki Rajamäki anslutit till anfallet behöver laget nu en offensiv back innan bygget kan anses vara klart. Om det sedan visar sig att målvakten Juuso Riksmans rygg inte håller blir det också aktuellt att värva en ny målvakt.

,

Kommenteringen är stängd.