Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Stadionstiftelsen tog sitt förnuft till fånga

14 okt , 2011, 11.30 Filip Saxén

 

Det var inte en sekund för tidigt. Stadionstiftelsen tycks ha gjort en helomvändning och bestämt sig för att det ändå är okej att spela ishockey på Olympiastadion.

HIFK skickade på fredagens ett mail där man bjuder till presskonferens på måndagen. Det betyder att det blir en ny Vinterklassiker mellan HIFK och Jokerit plus en landskamp mellan Finland och Ryssland på Olympiastadion.

Det hade varit fulkomlig skandal om matchen inte hade spelats. Den första Vinterklassikern var det enda bollsportsevenemanget under 2011 som drog fullt hus till Olympiastadion.

Att förbjuda det med hänvisning till att gräset inte håller för andra evenemang är ohållbart. Stadion finns till för idrotten och publiken och då är det klart att det evenemang som drar mest publik och har det absolut största intresset ska arrangeras.

Skönt att se att Stadionstiftelsen vek sig efter påtryckningar från HIFK, Jokerit, FM-ligan och ishockeyförbundet. Festen under den första Vinterklassikern är nog något ingen av de knappt 37000 på läktarna kommer att glömma.

, , ,

Kommenteringen är stängd.