Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

HIFK och Hirschovits behöver varandra

18 okt , 2011, 22.41 Filip Saxén

 

Kim Hirschovits var tillbaka i laguppställningen då HIFK mötte Kärpät i Uleåborg efter att ha varit petad tre matcher. I och med – och delvis tack vare – att Hirschovits ledde den andra offensiva kedjan i laget blev det en ny bredd i offensiven. HIFK hade gjort fem mål på tre matcher utan Hirschovits, men nummer 44 på planen blev det sex fullträffar.

Hirschovits får klart godkänt för sin insats. Han hämtade upp pucken genom mittzonen, förde in den i offensiv zon, bromsade in, lyfte blicken och hittade sina lagkamrater med precisa passningar. Precis som på den ”gamla goda tiden”.

Han var lite försiktig i närkamperna och skridskoåkningen var inte riktigt på tillräckligt hög nivå. Men han åkte betydligt bättre skridsko än innan han fick stå över tre matcher.

Hirschovits sköt också säsongens första mål och det syntes att han väntat på det.

Det viktigaste med Hirschovits comeback var att HIFK kunde mönstra två offensiva kedjor. Petteri Wirtanen är en av ligans bästa tvåvägscentrar men han Hirschovits är av en helt annan kaliber offensivt. Tillsammans med Ville Peltonen och tremålsskytten Eero Somervuori skapade han en hel del framåt och kedjan är så pass vass att motståndarna inte kan sätta all sin energi på att försöka stoppa Mikael Granlunds första kedja.

För att HIFK ska klara sig den här säsongen behöver laget Hirschovits. För att laget skulle få max ut av Hirschovits var tränaren Petri Matikainen tvungen att väcka honom genom att låta honom stå över några matcher. Det draget ser, i alla fall efter en match, ut att ha varit lyckat.

Hirschovits var på en helt annan nivå mot Kärpät än innan han ställdes utanför laget.

, ,

Kommenteringen är stängd.