Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Stäng dörren, det drar

24 okt , 2011, 18.58 Filip Saxén

 

En fjärdedel av grundserien är spelad och cirkusen är i full gång. Det kommer och går spelare, kedjorna möbleras om inför så gott som varje match, vissa spelare blir skickade till omklädningsrummet mitt under pågående match medan andra följer med matchen från läktaren och ryktas vara till salu.

Välkommen till kaoset HIFK.

Sedan säsongstarten har tränaren Petri Matikainen och sportchefen Tom Nybondas gjort följande förändringar i laget.

Mika Norja skrev kontrakt med HIFK.

Jerry Ahtola flyttade till Tappara.

Teemu Tallberg flyttade till Tappara.

Erkki Rajamäki skrev kontrakt med HIFK och skadade sig.

Janne Pesonen skrev kontrakt med HIFK.

Juho Mielonen lånades från Ässät.

Ilkka Vaarasuo lånades från Jukurit.

Daniel Fernholm skrev kontrakt med HIFK.

Iivo Hokkanen lånades från KooKoo.

Siim Liivik lånades ut till KooKoo.

Kim Hirschovits var helt och hållet petad ur laguppställningen i tre matcher innan Matikainen lät honom återvända till laget. Nu ryktas Hirschovits vara till salu och Hokkanen är ett alternativ som Matikainen och Nybondas vill kolla innan man gör sig av med Hirschovits.

Målvaktssituationen är minst sagt märklig. Juuso Riksman har spelat på sin rätta nivå medan Jan Lundell modell hösten 2011 inte räcker till för ligaspel. Lundell släpper i snitt in dubbelt så många mål som Riksman per match.Lundell ska dessutom fungera som någon slags målvaktstränare vid sidan om att mota puckar i var tredje match.

Laget värvade Mika Norja i början av hösten men han verkar aldrig få en chans att visa upp sitt kunnande annat än i Mestis.

Matikainen har inte slagit fast några klara kedjor trots att en fjärdedel av säsongen är spelad. Spelarna har haft enorma problem med samspelet och då Matikainen kastar om i kedjorna hinner spelarna aldrig hitta varandra ordentligt. Ett undantag är duon Mikael Granlund-Janne Pesonen som han envist matchar trots att de inte alls fungerar tillsammans.

Sedan Pesonen kom till laget och tog plats bredvid Granlund har 19-åringens poängproduktion stannat av drastiskt. I åtta matcher före Pesonen blev det 4+10=14 och +9, bredvid Pesonen har det på sex matcher blivit 2+3=5 och –6.

Kanske dags för Matikainen att få ordning på laget. I och med att Fernholm kom till laget kan han inte gömma sig bakom några som helst bortförklaringar. Nybondas har byggt ett nytt guldlag, nu är det upp till Matikainen att få laget att spela på sin rätta nivå.

Ett första steg är att stänga dörren till Ishallen och sluta att hämta in och skicka bort spelare. Det viktigaste för spelarna just nu är att det skapas en trygghet i omklädningsrummet och att alla känner till sin roll och plats i laget. Med ständiga förändringar i formationerna och truppen försvinner den tryggheten snabbt.

, , ,

En kommentar

  1. Kenth Lang skriver:

    Sakliga kommentarer Filip, most of them.
    Sant är att Kamraterna skulle behöva en stadig kille i buren, hoppas Tom fixar den pallen också.
    Bra vinkling att stänga dörren, spela med resurserna du har och svetsa ihop. Om det blåser hårt hela tiden i korridorerna, så är det väl svårt att bygga på.
    Finns ännu hetare rykten…att #77 skulle återvända..

Kommenteringen är stängd.