Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Varför Granlund?

25 mar , 2012, 00.18 Filip Saxén

 

2–0 till Jokerit. Välförtjänt. Mera om det och Nichlas Hardt i söndagstidningen.

Här ska det handla om straffen. Den som Mikael Granlund missade.

Junior-VM, vinterklassikern och så förlängningsstraffen mot Jokerit i kväll. Mikael Granlund har inte varit bäst då det gäller på straffar den här säsongen.

Han har dessutom sett ut att ha tappat självförtroendet helt sedan han kom tillbaka från junior-VM. Pausen på grund av sjukdom förändrade inte det. I slutspelet har han varit en skugga av den Granlund vi är vana att se.

Då HIFK fick straffen i förlängningen blev jag förvånad att tränaren Petri Matikainen skickar in Granlund för att ta den. Visst, en Granlund i toppform älskar att avgöra matcher då insatserna är höga. Men i kväll kunde man se att han inte trivdes i situationen.

Då en hel hall väntade på vem som skulle ta straffen stod Granlund och lutade sig mot rinken, Petteri Wirtanen åkte fram till honom, slog honom på benskydden med klubban och sade något åt lagkamraten. Granlunds kroppsspråk visade tydligt att han inte ville ta straffen.

I båset bakom honom såg det ut som om Tyler Redenbach var på väg in på planen för straffen. Kanadensaren avgjorde strafftävlingen mot SaiPa i slutet av grundserien och såg ut att verkligen vilja ta straffen. Redenbach var inne på planen då målet flyttades och hade alltså fått ta straffen.

Granlunds straff var för långsamt genomförd, enkel att läsa och Eero Kilpeläinen kunde rätt enkelt rädda den.

Hur resonerade Matikainen då han valde Granlund som straffskytt?

, , , ,

2 kommentarer

  1. Tom skriver:

    Ännu ett bevis på Matikainens bristande taktiska öga. Man kunde riktigt se Jokerit-fansen lysa upp då de såg vem som skulle ta straffen. Gratulerar Matikainen, du lyckades bryta ner självförtroendet på din stjärnspelare än mera! Detta lär sluta 0-4 åt Jokerit 🙁

  2. Andreas skriver:

    Jag lyssnade på matchen på Yle Puhe, referenterna sade då att tränaren inte får välja straffskytt. De menade att den som har målchansen och regelvidrigt stoppas är den som skall ta straffen. Jag hörde alltså bara på radion men ligger det något i det de sade?

Kommenteringen är stängd.