Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Teuvo Teräväinen – bättre än Granlund?

19 jun , 2012, 12.11 Filip Saxén

 

Under midsommarhelgen är det igen dags för NHL-draften, tillfället där klubbarna reserverar de mest lovande spelarna och sina blivande storstjärnor.

För finländsk del riktas blickarna förstås mot Jokerits superlöfte Teuvo Teräväinen.

Teräväinen var strålande under den andra halvan av FM-ligasäsongen och räknas gå som nummer åtta i draften. Det betyder att han går tidigare än vad Mikael Granlund gjorde då Minnesota Wild ropade in honom som nummer nio.

Att jämföra dessa två spelare är lönlöst. Och att jämföra draftnumren är inte heller relevant. De har olika motstånd i draften och det är omöjligt i det här skedet att säga om Teräväinens åttonde plats är bättre än Granlunds nionde plats.

En sak är säkert. Precis som Granlund var magisk att se på under sina säsonger i HIFK lönar det sig att hålla ett extra öga på Teräväinen i Jokerit det kommande året. Han kommer att spela center i laget och han har en alldeles exceptionell klubbteknik och en fantastisk blick för spelet medan han måste bli bättre fysiskt. Precis så var det med Granlund och han var en superstjärna i ligan. Det kommer Teräväinen också att vara.

Oberoende vilket lag man håller på är det värt att ta sig till hallen då Jokerit spelar. Talanger av den här kalibern ser vi inte ofta i FM-ligan.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.