Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Vem gjorde egentligen vad?

21 aug , 2012, 14.43 Filip Saxén

 

Det började tidigt den här säsongen. De märkliga diskussionerna och besluten då det gäller disciplinära ärenden i FM-ligan.

Då HIFK och JYP möttes föra veckan i en träningsmatch visade domarna Mikko Kurvinen i duschen efter att han tacklat Cory Quirk i ryggen så att JYP-spelaren skadade sig. Eller det var åtminstone bilden man fick av det hela då man läste rapporter om händelsen. JYP-lägret, med assisterande tränare Ari-Pekka Siekkinen i spetsen, kokade och dömde Kurvinens tackling som riktigt ful.

– Jag vill inte acceptera sättet IFK gör sina grejer, sade Siekkinen bland annat.

FM-ligans disciplinchef Sampo Liusjärvi gav en matchs avstängning åt Kurvinen.

Det fick i sin tur spelarföreningens ordförande Sinuhe Wallinheimo att koka över.

– Det är inget straff att vila en match under träningsperioden. Straffen borde automatiskt flyttas till ligastarten, säger Wallinheimo.

Kan hans utbrott månne ha något att göra med att han är JYP:s före detta målvakt. Tidigare har Wallinheimo inte tagit ställning allt för ofta till straff som delas ut av ligan. Men då en JYP-spelare är offret gapar han direkt. Det klingar rätt illa i mina öron.

Efter att både JYP och Wallinheimo klagat högljutt över Kurvinens tackling känns det nästan komiskt att läsa Ilta-Sanomats nyhet om det hela.

Då man läser Liusjärvis beslut i fallet och hans kommentarer i IS Veikkaaja säger medger han indirekt att Kurvinen inte är skyldig i fallet utan att HIFK:s nummer 15 ger en knuff i ryggen som gör att Quirk åker i sargen. Den verkliga boven i det hela är, enligt Liusjärvis uttalanden Mikko Jokela som kommer som tredje spelare in i situationen och tacklar Quirk i huvudet.

En ota kantaa, kuinka törkeä hänen taklauksensa oli, mutta jos olisin voinut, olisin antanut hänelle kahden tai useamman ottelun rangaistuksen

Liusjärvis kommentar väcker en hel del frågor.

  • Varför blev Mikko Kurvinen avstängd en match?
  • Varför är reglerna så idiotiska att Mikko Jokela inte kan dömas i efterhand?
  • Tycker Wallinheimo att han i egenskap av spelarföreningens ordförande ska uttala sig om händelser på isen som han klart och tydligen inte sett?

Att Liusjärvi dessutom konsekvent kallar Quirk för Quick gör inte disciplinutskottets arbete mer trovärdigt precis.

, , , ,

En kommentar

  1. lätkäjätkä skriver:

    hehe, hela grejen är ju nog minst sagt underhållande att läsa om. synd att man inte fått se situationen själv. verkar inte finnas videomaterial på detta någonstans.

    helt bra att man blir avstängd för fula tacklingar förstås, bara det skulle vara konsekvent och åt rätt personer. varje år är straffutdelningar efter incidenter orättvisa.

Kommenteringen är stängd.