Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Vad är det som händer i Kuopio?

29 aug , 2012, 16.32 Filip Saxén

 

KalPa släppte en enorm nyhetsbomb då laget med drygt två veckor till FM-ligastarten bestämde sig för att sparka sin tränare Tuomas Tuokkola.

Det i sig är märkligt. Vad som är lika underligt är vd Kimmo Kapanens kommentarer. Här, här och här.

– Vi har inom klubbens styrelse diskuterat om vi är på rätt väg. Det handlar om hela året 2012.

Han säger också att styrelsen inte trodde på att laget skulle klara sig i framtiden med Tuokkola som tränare.

Samtidigt säger han att det faktum att KalPa tappade 3–0 till 3–4 mot Blues i kvartsfinalerna i våras inte spelade in i det hela.

Rykten säger att en av orsakerna skulle vara att Tuokkola hamnade i gräl med klubbens ägare och stjärnspelare Sami Kapanen under lagets resa till Schweiz förra veckan och att laget ställde sig bakom Tuokkola.

Här kan ni se hela KalPas presskonferens. Speciellt många svar får man inte. Kimmo Kapanen ser minst sagt besvärad ut.

Det lär alltså inte finnas några personliga orsaker till att Tuokkola fick gå. Det finns inte heller någon enskild orsak till det om man ska tro Kapanen. Ändå sparkade man tränaren ett par veckor före seriestarten. Det klingar väldigt illa.

Att han svamlar om att framtidsutsikterna inte var tillräckligt ljusa känns inte speciellt trovärdigt. Då skulle man väl ändå knappast ha valt att lyfta upp andratränaren till cheftränare.

Ska bli intressant att höra vad styrelseordförande och lagkapten Sami Kapanen har att säga om saken. Hittills har han valt att vara tyst.

, , ,

2 kommentarer

 1. puckman skriver:

  Reflektion från presskonferensen: Det låter som den nya tränarens enda motivation att träna KalPa är att han inte ville bli arbetslös.

  Det kan inte heller vara roligt att träna KalPa då man vet att behagar man inte spelaren S.Kapanen så blir man sparkad av ägaren S.Kapanen.

  S.Kapanen har skapat förutsättningarna för KalPas uppgång, men kan han nu kanske stå i vägen för egentlig framgång?

  SM-liiga verkar bli extremt intressant i år.

 2. Filip Saxén skriver:

  Jo. Allt verkar mycket märkligt.
  Kan verkligen inte vara lätt eller eftertraktat att vara KalPas tränare då man vet att det är Kapanen som i sista hand bestämmer, inte tränaren.

Kommenteringen är stängd.