Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

FM-ligans linjelösa beslut

24 sep , 2012, 13.40 Filip Saxén

 

FM-ligans disciplinutskott har fått utstå mycket kritik under årens lopp. Och ofta har det funnits belägg för kritiken.

Efter att FM-ligan delade ut kännbara straff åt HIFK och Jokerit efter European Trophy-matchen som spårade ur helt fanns det vissa förhoppningar om att ligan är på väg i rätt riktning.

Men det var tydligen fel att hoppas på något sådant.

Här under följer tre incidenter från i höst. Klicka och titta på dem och fundera/spekulera/gissa vilken/vilka som gav avstängning. Svaret hittar ni längre ner.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Det är bara i det sista fallet, sekvensen där Ilvesspelaren Masi Marjamäki skyddar pucken med armen och KalPa:s Jussi Timonen olyckligt tappar balansen och slår huvudet i isen, som ger avstängning. Att tackla en motståndare i ryggen så att han brakar med huvudet före i rinken är helt ok enligt FM-ligan och Sampo Liusjärvi.

Disciplinära åtgärder finns för att skydda spelarna. Det är något FM-ligan glömt.

 

Tack till Matias Strozyk för tipset.

, ,

2 kommentarer

  1. Peter skriver:

    Någon som är överraskad?

    Marjamäkis armbåge var säkert värd två minuter, men inte mera än det. Otroligt att ryggtacklingar går ostraffade (vad gäller disciplinutskottet) tills de medför allvarliga skador eller att matchen spårar ur p.g.a. dem.

  2. Romario skriver:

    Nu är det ju fullständigt inkorrekt att skylla på Liusjärvi, när Dixons fall inte ens skickades av videodomaren vidare till Liusjärvi för behandling. Dessutom kan man konstatera att även det beslutet var helt korrekt, när största boven är Kärpät-spelaren som vänder ryggen till Dixon. Marjamäkis fall var en total miss av Liusjärvi, inget annat än 2min högst där. Det tredje fallet känner jag inte till när videon är borttagen från youtube.

Kommenteringen är stängd.