Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Kummolas tröttsamma show

9 Nov , 2012, 15.17 Filip Saxén

 

Erkka Westerlund är ny landslagstränare.

Det känns definitivt inte fräscht.

Och hela Kalervo Kummolas, ursäkta Ishockeyförbundets, presskonferens var en enda lång fars där förbundets starka man gjorde allt för att synas och höras och han passade sin vana trogen att rikta en känga mot media.

Kummola börjar allt mer se ut som en bitter gammal man som gör allt för att stå i centrum samtidigt som verkligheten ser ut att rinna honom mellan fingrarna.

Kummola hade mage att säga att Westerlund var förbundets första och bästa alternativ.

Det är en ren och skär lögn. Då förbundet satte i gång processen utsåg man en arbetsgrupp där Westerlund var en av medlemmarna. Enligt Kummolas uttalanden skulle alltså Westerlund ha suttit med i en arbetsgrup som ska välja Westerlund.

Låter det troligt?

Dessutom sade Westerlund i MTV3:s intervju efter presskonferensen att han kom med i slutskedet och att han var en av de sista som intervjuades.

Varför Kummola måste ljuga om sådant han direkt åker fast för är minst sagt märkligt. Men han tycks vara så mediakåt att han anser det vara bättre att säga vad som helst för att synas än att låta bli att öppna munnen.

Faktum är att förbundet var för sent ute då man började kartlägga och intervjua tränare.

Kari Jalonen hade redan hunnit förlänga sitt KHL-kontrakt och också andra tänkbara alternativ hade andra jobb.

Dessutom är arbetet som landslagstränare kanske inte riktigt lika attraktivt som tidigare. Lönen är inte konkurrenskraftig jämfört med toppklubbarna i FM-ligan. För att inte tala om KHL-lönerna. Dessutom har man Kummola flåsandes i nacken hela tiden.

Men Kummola lever kvar i det förflutna. Han tror fortfarande att hela världen kretsar kring honom och att han genom att knäppa med fingrarna väljer en ny tränare. I höst fick han inse att tiderna har förändrats och att Kales ord inte längre är lag. Kanske det var därför han kände sig tvungen att indirekt kritisera media i inledningen av presskonferensen.

Westerlund har två gånger lämnat tränarjobbet och senast han lämnade landslaget (2007) sade han hur skönt det ska bli att slippa den ”Muppet show” som han kallade mediauppståndelsen kring lejonen.

Och i våras då han lämnade Jokerit såg han främst lättad ut över att inte behöva stå bakom bänken.

Därför är det helt befogat att fråga om han är tillräckligt motiverad för att fungera som landslagstränare. Själv sade han att han valde att skriva på för ett år i stället för de två år som Kummola erbjöd eftersom han inte visste om han brinner för jobbet om ett år. Det berättar en del om Westerlunds inställning.

Dessutom valde Kummola att själv lyfta fram att han inte behövde övertala Westerlund att ta emot jobbet som tränare. Det alltså utan att någon frågat något om det.

___________

 

Det positiva med gårdagens presskonferens var att Lauri Marjamäki kommer att vara assisterande tränare i landslaget. Han är ett framtidens namn och kommer med säkerthet att vara etta i framtiden.

, , ,

En kommentar

  1. Jenni skriver:

    Bra sagt, Fille!
    Kummolas tid är nog över (sedan länge). Tyvärr tycks han inte riktigt förstå det..

Kommenteringen är stängd.