Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ben-Amor (över)tänder HIFK

15 Nov , 2012, 13.32 Filip Saxén

 

HIFK och Jokerit drabbar samman för tredje gången i FM-ligan i höst och den här gången lär det smälla rejält i rinken.

Jokerit presenterade sin laguppställning På förmiddagen och Semir Ben-Amor desperat i fjärdekedjan i kväll.

Det betyder att Ben-Amor och Ville Peltonen finns på planen samtidigt första gången efter Jokeritspelarens besinningslösa attack i European Trophy-matchen.

Säsongens två första ligaderbyn har varit sega och tröttsamma tillställningar där både HIFK och Jokerit varit rädda för att skapa fel sorts rubriker. Det har lett till att tacklingarna saknats nästan helt och att spelet saknat undhållningsvärde.

Ben-Amor kanske inte har någon stor roll på isen men för matchen spelar hans medverkan en enorm roll.

Att Ben-Amor åker in på isens Ishallen i kväll betyder att HIFK-spelarna är mera taggade och laddade än inför ett vanligt derby.

Rödtröjorna kommer att köra på allt i rinken och risken för överslag är stor. Då HIFK tidigare under säsongen haft svårt att hinna tackla på grund av den bristfälliga spelidén är det inte enkelt att få tacklingarna att träffa rent. Speciellt inte då det finn mycket känsla med på planen.

Varje HIFK-spelare vill i dag visa att de står bakom sin kapten och det kommer att senast varje situation.

Jag är rätt övertygad om att åtminstone en spelare kommeR att åka i duschen. Kväll av en eller annan orsak.

En högintressant fråga är förstås vad Jarkko Ruutu hittar på i kväll. Hittills har Ruutu spelat städat, koncentrerat sig på hockeyn och lämnat alla svanhopp, filmningar och fula tilltag ort från sitt spel. Men i en högriskmatch som denna finns det en viss risk att det kokar över också för Ruutu.

Och vad gör Siim Liivik och Ilari Melart? De har en tendens av att inte klara av att hålla nerverna i styr då det hettar till på isen. Speciellt inte då Ruutu står för motståndet.

Räkna med en het match där vad som helst kan hända.

, , , ,

Kommenteringen är stängd.