Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Hur svarar Nybondas på Sormunens kritik?

1 Dec , 2012, 10.09 Filip Saxén

 

Vet Pasi Sormunen redan att han kommer att få sparken?

Någon annan förklaring till hans uttalanden på presskonferensen efter förlusten i Jyväskylä i fredags hittar jag inte riktigt.

YouTube Preview Image

Vid tiden 1.30 och framåt på videon ovan talar Sormunen om centersituationen  i laget och han riktar rätt frän kritik mot klubbledningen och speciellt sportchefen Tom Nybondas som byggt laget.

– Vi har redan länge fört diskussioner om centersituationen. I dag hade vi för första gången en sådan center på planen som vi väntat på hela säsongen.

– Det har meddelats till klubbledningen redan i mitten av augusti att vi behöver helst två bra centrar och det har vi väntat på ganska länge. Det har kommit alla världens yttrar som borde ha varit centrar och andra killar in.

Också om Sormunen har rätt i sak är en presskonferens efter en förlustmatch knappast rätt forum att ventilera sina känslor mot klubbledningen och lagbygget.

– Det ger hopp åt oss att vi i fortsättningen har första- och andracenter, fortsätter Sormunen.

Han fortsätter kritiken mot klubbledningen och lagbygget:

– Det är inte så att vi har tre tredjecentrar och en fjärdecenter. Hoppas att det här är början på en ny period för IFK.

Det är förståeligt att Sormunen känner sig pressad då hans lag radar upp förluster med fantasilöst, ineffektivt och dåligt spel. Men att sköta smutsbyket i media har aldrig räddat en tränare.

Frågan är vad Nybondas och HIFK-ledningens svar på Sormunens kritik är.

Som en liten kuriosa kan konstateras att Sormunen leder HIFK för 20:e gången då laget möter Blues på lördagen. På 19 matcher han Sormunens HIFK samlat 22 poäng. I tiderna fick Waltteri Immonen sparken från Jokerit då hans lag samlat 22 poäng på 20 matcher. Upprepar sig historien i grannlägret?

, , ,

Kommenteringen är stängd.