Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Summanen mot Kekäläinen rena (mar)drömmen

6 Dec , 2012, 13.51 Filip Saxén

 

Jarmo Kekäläinen gick oväntat till attack mot Raimo Summanen då Jokeritledningen höll presskonferens angående Semir Ben-Amors åtal.

Först förklarade vd Kekäläinen i lugn ton hur klubben stöder Ben-Amor och att han enligt klubben redan avsuttit sitt straff.

Sedan tog det eld i Kekäläinen. Och utbrottet riktades mot Raimo Summanen. Den kontroversiella tränaren fungerade som polisens expert under förundersökningen som ledde till åtalet mot Ben-Amor.

– Jag ifrågasätter hans agerande. Jag ifrågasätter det starkt.

– Det är otroligt skenheligt av honom att anmäla sig frivillig som expert. Jag kan inte förstå hur han resonerar, säger Kekäläinen innan han meddelar att ärenden för hans del är slutbehandlat och han lämnar bordet.

Summanen var inte var sen att påpeka att han definitivt inte anmält sig som frivilligt vittne då Urheilulehti ringde upp honom senare samma kväll.

– Kekäläinen ljuger. Han fittas rent ut med den finländska polisens yrkeskunskap. Det fungerar inte så att man anmäler sig till polisen som expert. De kallar in experter och i det här fallet finns det inte någon bättre expert än jag. Jag har varit med i de här sammanhangen på gott och ont, säger Summanen till Urheilulehti.

Summanen antyder att han och andra i hockeyvärlden har en hel del information om fallet Peltonen och annat våld inom den finländska hockeyn.

– Kekäläinen har fel om han tror att det här är slutbehandlat.Sanningen är att kriget bara börjat.

Summanen säger också att Kekäläinen ”inte har balls” att Kekäläinen ”inte är en person som vågar behandla saker på tumanhand utan skriker alltid från bakom hörnet”.

Frågan är vad som är nästa steg i kriget mellan Summanen och Kekäläinen.

Det skulle vara otroligt intressant att se vad som händer om HIFK väljer att ge sparken åt Pasi Sormunen och ersätta honom med just Summanen.

Med tanke på de minst sagt inflammerade förhållandena mellan Jokerit och HIFK och Kekäläinen och Ville Peltonen skulle situationen nå helt nya höjder om Helsingforsderbyna dessutom skulle få en extra krydda i form av Summanen.

Det skulle säkert smälla en hel del i rinken. Summanen är ju inte den som har något emot att köra med smutsiga tricks. Och då hatet mellan honom och Kekäläinen är stort för tillfället skulle Summanen antagligen välja att köra med en extra grisig spelstil mot lokalkokurrenten.

Det positiva skulle vara att huvudstadshockeyn skulle få en hel del extra färg och händelser i rinken.

Det negativa skulle vara att hockeyn igen skulle hamna i bakgrunden och ledarna skulle ta huvudrollerna just då skandalmatchen i European Trophy ser ut att vara ett avslutat kapitel.

Raimo Summanen lär inte bli HIFK:s nya tränare också om Pasi Sormunen skulle få sparken.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.