Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Dopning – då vet Kummola plötsligt ingenting

23 jan , 2013, 00.13 Filip Saxén

 

Urheilulehti berättar att två spelare som spelade i hemma-VM i våras åkte fast för att ha använt cannabis tidigare under säsongen. Cannabis finns på listan över förbjudna preparat och klassas alltså som dopning.

Urheilulehti har talat med landslagstränaren Jukka Jalonen och han medger att han kände till fallet och att han ändå valde att välja spelarna till det slutliga laget.

– Jag kunde ha låtit bli att välja dem till VM men valde att ta med dem. Det måste jag leva med, säger Jalonen rakryggat.

Kalervo Kummola spelar helt väntat ”jag kände inte till något sådant”-kortet. Vilket inte låter speciellt troligt då man vet hur Kummola leder förbundet. Det sker väldigt få saker inom ishockeyförbundet där Kummola inte varit med och tagit de centrala besluten. Han har kort och gott full koll på allt som händer inom förbundet.

Men då det kommer till de otrevligare sakerna med att vara ordförande spelar den gode Kale alltid ovetande och höjer sig själv ovan all misstanke.

– Jag hör första gången om det här nu, säger han till Urheilulehti då tidningen ringer upp honom och ber honom kommentera spelarnas dopningsfall.

Hela historien stinker.

Varför meddelade inte ishockeyförbundet till Finlands Antidopningskommitté att två spelare har testats positivt i tester . Enligt Urheilulehti fick Jalonen höra om de positiva testerna av spelarnas klubblagstränare. MTV3 berättar att det handlar om spelare från KHL. Varför valde ishockeyförbundet att inte slå en signal till ADK och fråga vad man ska göra?

I stället valde man att tiga i hopp om att ingen någonsin för reda på det.

Och att sedan Kalervo Kummola, ishockeyförbundets ordförande i direktsänd telefonintervju för Tulosruutu kläcker ut sig följande idioti är helt ofattbart:

– … dopning, dopning om man söker efter det så är det inte frågan om det eftersom det inte förbättrar prestationen. Så mycket vet jag.

Hur kan förbundsordförande säga att cannabis inte är dopning då det finns på listan över förbjudna medel och klassas som dopning. Kummola borde förstå att ett dopningsbrott är ett dopningsbrott oberoende av vad hans personliga åsikt är. Reglerna väger något tyngre än herr Kummolas svammel i telefonen.

Att cannabis inte förbättrar idrottarnas prestation är i det här fallet en rätt oviktig detalj.

Kummola tycks inte förstå att det kanske största frågetecknet i den här historien inte är att två spelare varit idiotiska nog att få i sig cannabis då de vet att de kan bli testade när som helst. Det i sig är redan tillräckligt idiotiskt.

Det värsta är att förbudet först väljer att mörka det hela och sedan då det kommer fram (över ett halvt år senare) försöker Kummola förklara bort det och ge bilden av att det inte är något allvarligt.

Det visar att Kummola saknar perspektiv och tror att hockeyn inte innefattas av lagar och regler. Det visade han ju redan i höst då han ansåg att polisen inte hade något att göra med vad som hände i matchen mellan Jokerit och HIFK den 1 september.

, , ,

4 kommentarer

 1. Fru Saxén skriver:

  Kummola borde abdikera. Men frågan är vem var det?

 2. LOL skriver:

  Du slutar aldrig förvåna mig med dina texter :DD

 3. Peter skriver:

  Nu vet Kummola att det inte var sant…

 4. Max skriver:

  Avgå Kummola! Tyvärr kommer han ju troligen att sitta på sin post ända tills tiden lämnar vår kära järnkansler.

Kommenteringen är stängd.