Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Vad är förbundets linje?

23 jan , 2013, 18.09 Filip Saxén

 

Urheilulehti avslöjade i går att två finländska VM-spelares dopningstester i klubblaget visat spår av cannabis.

Jukka Jalonen bekräftar uppgiften till Urheilulehti.

På tisdag kväll säger Kummola följande till MTV3:

– Mun mielestä aivan saatanan tyhmää, että jätkät on tuollaista tehneet.

Till Helsingin Sanomat säger Kummola att nyheten är ”en anka”.

Till Yle säger han att det första testet visat något men att B-testet var negativ. Det här handlar alltså om klubbens interna tester, inte några officiella dopningstester.

Till slut skickar Ishockeyförbundet ett pressmeddelande där man säger att några positiva testresultat aldrig förekommit.

I samma pressmeddelande skriver man:

– Päävalmentaja Jukka Jalonen sai tiedon huhusta viime keväänä seuran silloiselta suomalaiselta päävalmentajalta, mutta ei muista tapahtuiko tämä ennen viime kevään MM-kotikisoja vai niiden jälkeen.

Jalonen själv sade kvällen innan till Urheilulehti:

– Kuulin tästä asiasta ennen MM-turnausta.

– Olisi ollut totta kai mahdollista jättää nämä pelaajat ulos joukkueesta, mutta minä valitsin heidät mukaan, ja sen tosiasian kanssa on vain elettävä.

Kummola ssäger i förbundets pressmeddelande att ”förbundet har nolltolerans då det kommer till dopning och droger”.

Jalonen säger i intervjun till Urheilulehti att lageldningen inte såg det hela som ett dopningsfall och därför rapporterade man inte det vidare.

Ishockeyförbundet kunde i fortsättningen på förhand fundera hur man väljer att kommentera händelser av det här slaget. Då kanske man åtminstone höll samma linje.

Nu har Kummola och Jalonen talat i kors och Kummola har dessutom talat i kors med sig själv.

Tror någon på förbundet att det här ökar trovärdigheten?

 

Många har undrat vem spelarna i det uppmärksammade fallet är. Jag tänker inte avslöja några namn här utan nöjer mig med att konstatera att det är rätt enkelt att räkna ut.

Den här informationen har kommit fram hittills:

Spelarna spelade förra säsongen i samma KHL-lag. De hade en finländsk tränare som nu är i Finland. Spelarna var med i VM i våras.

Här är VM-laget från i våras.

, , ,

En kommentar

  1. Romario skriver:

    Det här är redan andra eller tredje stora soppan i finsk ishockey, som denna ex-KHL tränare är inblandad i under denna säsong. Anmärknningsvärt är att i alla dessa tre fallen är det han själv som gjorts sig själv delaktig, utan att ha haft nån egentlig roll i själva händelseförloppen. Därför tycker jag att Kummolas uttalande om en bitter människas förtal kanske inte är heller så långt från sanningen. Om det faktiskt är så att ex-KHL tränarens syfte har varit att endast hämnas åt spelare som tidigare i UL uttalat sig om det som hände i laget då tränaren fick sparken från KHL, så tror jag att det till och med kan finnas orsak att ifrågasätta hela dopningstestet.

Kommenteringen är stängd.