Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Grattis Kekäläinen – vad händer med Jokerit?

13 feb , 2013, 11.07 Filip Saxén

 

Jokerit hade egentligen haft råd att tappa vem som helst annan än Jarmo Kekäläinen. Ligalagets vd är på väg att bli General Manager för Columbus Blue Jackets i NHL. En värre smäll för Jokerits organisation hade inte varit möjlig.

Det är en fantastisk bedrift och merit för Kekäläinen och precis det han siktade på då han valde att lämna NHL och gå till Jokerit för några år sedan.

Kekäläinen har under sin tid i Jokerit lyckats förvandla organisationen totalt. Då han tog över hade Mastti Virmanen fått härja fritt i åratal och några långsiktiga planer fanns inte i Böle. Det handlade om att planera för de kommande veckorna och månaderna – inte för de kommande åren.

Kekäläinen har gjort om organisationen helt. Juniorverksamheten har prioriterats och kontinuitet har varit nyckelordet i all verksamhet. Han har scoutat spelare till både junior- och representationslagen, han har inlett ett samarbete med Kiekko-Vantaa i Mestis och han har hämtat in spelare som ingen annan någonsin hört om. Jeremy Dehner och Steve Moses kom från ingenstans och har varit bra förstärkningar med låga prislappar.

Nu tar Kekäläinen steget över till Nordamerika och förverkligar sin dröm. Allt sedan han första gången åkte till NHKL för att jobba för St. Louis Blues har han haft som mål at en dag vara GM i en NHL-klubb. I dag klockan 16.30 blir han äntligen det.

Det betyder samtidigt att Jokerit står inför en enorm utmaning.

Hjallis Harkimo och Keijo Säilynoja måste hitta en ersättare åt Kekäläinen. En uppgift som är allt annat än tacksam. Vem de än väljer är det ett steg bakåt. De aktuella namnen kan inte mäta sig med Kekäläinen.

Nu handlar det egentligen om att minimera skadan. Vem kan Jokerit hitta som gör att Kekäläinens arbete kan föras vidare så smärtfritt som möjligt.

Organisationen har inte råd att falla tillbaka till var man befann sig innan Kekäläinen tog över.

Men det viktigaste i det här fallet är att gratulera Kekäläinen stort för utnämningen.

Han och jag har inte alltid dragit jämnt under de senaste åren och det har kommit en hel del beska kommentarer från Hartwallarenans håll på grund av texter i Hbl. Men det betyder inte att det åtminstone från min sida inte skulle ha funnits en stor respekt för vad han uträttat i Jokerit. Lycka till i NHL!

, ,

En kommentar

  1. nadia skriver:

    jaa-a, vem skall man hitta men jag tror nog att keku ett tips eller två på vem som man kan välja, hey dessutom allt kommer att vara bättre än Viuhka-Masa eller Suoer-Tom

Kommenteringen är stängd.