Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

HIFK ser äntligen ut som HIFK

25 mar , 2013, 23.40 Filip Saxén

 

Vilken fantastisk slutspelsserie som är på gång mellan Tappara och HIFK. Det spelas precis den sortens hockey som vårens matcher ska vara. De två senaste drabbningarna har hållit enormt hög klass.

Därför väcks frågan: Varför har HIFK inte spelat på det här sättet tidigare i vår?

I den två senaste matcherna, speciellt den som spelades i Ishallen på måndag, har laget varit ytterst aggressivt, tacklat i varje tänkbart läge, kört tacklingarna till slut varje gång, hållit ett högt tempo, försvarat sig själva och lagkamraterna och visat känslor på planen. Intensiteten i matcherna har varit hög, båda lagens spelare har bjudit på sig själva och ingen har vikt ner sig en tum.

Siim Liivik har visat en fantastisk inställning då han kört på allt och alla som har Tapparaskjorta på sig på planen.

Man kan tycka vad man vill om Joël Perrault, men det är frågan om en lagspelare av rang. Han har försvarat sina lagkamrater, senast på måndagen gav han sig på Niclas Lucenius som satte en klubba i fötterna på målvakten Joni Ortio efter slutsummern.

Toni Söderholm och Mikko Kurvinen tvekade inte en stund att ta en rond med Ville Nieminen och också övriga spelare såg till att Tapparaspelarna fick veta vem som bestämmer i ishallen.

Allt detta tyder på att lagsammanhållningen är bra och att alla drar åt samma håll.

HIFK:s första seger i kvartsfinalserien mot Tappara kom på ett så HIFK-aktigt sätt som en seger bara kan komma.

Laget spelade oerhört fysiskt, målen trycktes in med våld från närhåll, man såg till att de Tapparaspelare som ville in framför Joni Ortios mål snabbt låg på isen och efter matchen ställde man till med ett mindre möte.

Hbl:s fotograf Leif Weckström fångade det som hände efter slutsummer bra på sin bild:

Som sagt. Då man sett hur HIFK spelat de senaste matcherna undrar man varför den totala förändringen man sett inte skett tidigare.

En sak är säker. Fortsättningen på onsdag blir minst sagt intressant. Efter avslutningen på måndag kan vad som helst hända i Tammerfors.

Raimo Summanen har äntligen fått HIFK att spela som HIFK.

En liten tanke: Hur skulle matchserien se ut i fall HIFK hade ett fungerande powerplay?

, , , ,

2 kommentarer

  1. puckman skriver:

    Liivik skämde ut sig totalt med sina rasistiska påhopp. Tur att ligan reagerar och stänger av honom.

  2. jokern skriver:

    knack knack, Helsingforsarna är ute, men säsongen är inte slut… =) väntar på nästa inlägg om t.ex tappars och ässäts vårform eller lukkos uppgång och fall =)

Kommenteringen är stängd.