Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Komarov + KHL = sant

10 jun , 2013, 23.18 Filip Saxén

 

Leo Komarov återvänder till KHL och Dynamo Moskva efter bara en säsong i NHL och Toronto Maple Leafs. Det officiella budet har inte kommit men Komarovs kontrakt med Moskvaklubben lär bli klart på tisdagen.

Komarovs beslut resulterade i en storm av fördömande kommentarer på twitter där de flesta verkade anse att man inte får gå från NHL till KHL.

Jag förstår helt och hållet Komarovs beslut.

Han spelade främst i fjärdekedjan i Maple Leafs och hade en lön på 850 000 dollar. I Dynamo Moskva är han något av en kultspelare som fansen älskar, som klubben ser som sin egen son och han har en stor roll och en fet lön.

I Moskva lär Komarov ta tillbaka sin plats i förstakedjan och vara en av de ledande spelarna både på och utanför isen. Hade han skrivit på ett nytt kontrakt med Maple Leafs hade han med stor sannolikhet fått nöja sig med en begränsad roll. Att han placerade sig femma i hela NHL:s tacklingsstatistik hjälper inte Konarov att få en roll där hans offensiva kvaliteter kommer fram.

Dessutom sade Komarov redan under säsongen att han trivs bättre i Moskva än i Toronto. Varför skulle han inte då välja att återvända ”hem”?

Kritikerna tycker att man inte får välja KHL och mera pengar i stället för NHL.

I Komarovs fall är valet att återvända till Moskva inte alls så dumt. Han vet att han får en stor roll i laget, han får mera pengar på kontot och då kontraktet är på bara ett år kan han efter en stark säsong i KHL mycket väl återvända till NHL om han vill det.

Spelar han en stark säsong i en ledande roll i KHL är han mycket nära en plats i laget till OS i Sotji. Det behövs alltid en spelare av Komarovs kaliber och stil och han har nu bevisat att han klarar av att spela tufft och reta upp också NHL-spelare.

Tar han en plats i Finlands OS-lag, vilket han enligt all logik borde göra, och spelar starkt i Sotji lär det också vara lättare för honom att få en större roll i NHL om han väljer att återvända till Nordamerika efter en säsong i Dynamo Moskva.

Det kan också hända att Komarov bara resonerar att han helt enkelt trivs bättre i KHL än i NHL och nu när han varit i NHL behöver han åtminstone aldrig blicka tillbaka och fundera på hur det hade varit att spela i Nordamerika. Han har nu bevisat att han klarar av det.

Hur som helst så anser jag att Komarov – oberoende av orsakerna – gör helt rätt i att återvända till Moskva. Är det där han vill spela ska han göra det.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.