Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Gillies närvaro gav önskad effekt

30 aug , 2013, 23.05 Filip Saxén

 

Trevor Gillies spelade sin första match för HIFK då laget mötte Jokerit i European Trophy på fredagen. Eller att säga att han spelade är lite att ta i. Han fanns med i laguppställningen och satt på bänken hela matchen. Raimo Summanen valde att hålla sitt nyförvärv borta från isen den här gången.

Men det verkade räcka att Gillies fanns på bänken. Jokeritspelarna uppförde sig exemplariskt och stod inte för en enda tveksam sak på isen. Det är inte ofta det hänt under de senaste säsongerna. Undrar om inte fredagens drabbning mellan lagen var den renaste på väldigt länge.

Om det hade med Gillies närvaro att göra eller inte är oklart. Men effekten var den önskade. HIFK-spelarna fick koncentrera sig på att spela hockey och behövde inte vara oroliga för att åka på en sen tackling, att någon duckade för tacklingar eller körde i ryggen på dem.

Båda lagen spelade stundtals fysiskt men spelet var mycket rent.

Gillies hade ett och annat att säga inför och under matchen. Under uppvärmningen växlade han ord med Jokerits Jere Karalahti och under matchen skrek han åt Jarkko Ruutu efter att Jokeritspelaren ett par gånger fallit lite väl lätt. Han riktade också några ord mo0t Semir Ben-Amor. De egna lagkamraterna fick klappar i ryggen, uppmuntrande ord och Gillies var mycket aktiv på bänken.

På lördagen lär Gillies ta sina första skär på isen då lagen möts igen, den här gången i Dickursby.

Men att förvänta sig eller hoppas att han ska ställa till med något är onödigt. Det kommer inte att hända något på lördag heller.

Spänningarna mellan lagen kommer att finnas kvar då ligan kör i gång om ett par veckor men det lär ta någon månad innan den finländska publiken får se Gillies in action på det delområde han är bäst på. Sker det tidigare är det med stor sannolikhet som följd av något en motståndare gjort på planen. Han lär inte själv ta initiativ i början av sin finländska karriär.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.