Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Helsingforshockeyn ser ut att må bra av Gillies

1 sep , 2013, 00.28 Filip Saxén

 

Efter all hype och alla texter och inslag om Trevor Gillies och hans bakgrund som slagskämpe och (medias) förväntningar om slagsmål med Jokeritspelarna förlöpte helgens dubbelmöte mellan Helsingforslagen just så lugnt som man kunde vänta sig. Helsingforshockeyn ser ut att må bra av att Gillies närvaro.

I fredagens match satt och stod Gillies i bytesbåset hela matchen medan han i lördagens match fick visa upp sitt ishockeykunnande. Och den jättelika kanadensaren får godkänt i sin Finlandsdebut.

Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva

Gillies inledde matchen med att bli tacklad av Semie Ben-Amor i sitt första byte. Kanadensaren var snabbt uppe på fötter igen.

I sitt följande byte tacklade han omkull Ossi Vänänen – något inte händer ofta i Finland.

Den mest underhållande episoden kom vid en tekning i första perioden då han stod bredvid Jarkko Ruutu. Duon talade mycket med varandra och Gillies såg ut att visa åt Ruutu hur mycket han anser att Jokeritspelaren hoppar och kastar sig på planen. De knuffade lite på varandra och Ruutu gned sin handske i örat på Gillies. Kanadensaren tog det hela med ro och brast ut i ett enormt leende och började sedan skratta. Han hade bestämt sig för att inte låta sig provoceras på samma sätt som många HIFK-spelare gjort de senaste säsongerna.

Gillies och Ruutu ställdes mot varandra så gott som hela matchen och varje gång växlades några klubbslag på benen och några vassa ord. Men längre än så gick det aldrig. Både Ruutu och Gillies höll nerverna i styr och såg ut att trivas med sina möten på isen.

Gillies lyckades också fixa en Jokerit-utvisning då unga Esa Lindell drog omkull honom framför Jokeritmålet.

Gillies spelade smart och visade att han känner till sina begränsningar på planen. Han forecheckade aldrig högt i banan, han höll hela tiden koll på ”sin” kille och han höll sina byten korta.

Hans närvaro på isen och på bänken bidrog till ett stort lugn på planen. Båda lagen verkade notera jättens närvaro – spelet var stundtals fysiskt med rent och vare sig Jokerit eller HIFK gjorde några fula saker i rinken.

Hittills har Gillies bara haft en positiv inverkan på Helsingforshockeyn.

Hoppas han också har det i fortsättningen.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.