Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Jokerits kommande förstacenter – mer än bara en värvning

5 okt , 2013, 23.59 Filip Saxén

 

Jokerits lag har hela säsongen skrikit efter en offensiv ledare. Den självskrivna förstacenterna har lyst med sin frånvaro och det är en delorsak till att lagets spel sett rätt fantasilöst och stundtals tråkigt ut.

Då Teuvo Teräväinen kom tillbaka från Chicago Blackhawks läger skulle problemet vara löst. Men efter sex matcher har Teräväinen inte spelat på den nivå som krävs av en förstacenter i ett lag som ska kämpa om mästerskapet.

Philip DeSimone var definitivt inte en förstacenter. Han tillförde inte laget något och fick packa sina väskor och resa hem.

Färska general managern Jari Kurri och spelarkoordinatorn Janne Vuorinen är medvetna om avsaknaden av förstacenter och duon kommer säkert att värva en spelare för att fylla luckan.

För Kurri och Vuorinen är det oerhört viktigt att det blir en lyckad värvning.

Duon måste visa att de kan hitta toppspelare till nyckelpositionerna i laget och de måste göra det rätt snabbt. Jokerits förstacenter ska vara topp-3 i ligan. Inget mindre än det duger.

Det handlar om duons trovärdighet. Värvar de någon som inte håller måttet kommer kritiken att vara svidande. Det finns helt enkelt inte utrymme för misslyckande om man vill ha förtroende bland hockeypubliken.

Jokerits kommande förstacenter kommer att vara en fingervisning för kommande värvningar. Hur bra är duon Kurri och Vuorinen på att reagera på brister och hämta in högklassiga pjäser?

Efter bara en knapp vecka på sina nya poster sätts deras trovärdighet genast på spel.

, , ,

Kommenteringen är stängd.