Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Vad som helst duger inte för Aaltonen

10 Nov , 2013, 02.24 Filip Saxén

 

Transferryktena kring Juhamatti Aaltonen tog fart mitt under pågående Karjala Tournament då Expressen berättade att Kärpätspelaren är på väg tillbaka till SHL.

Därför var vi rätt många som samlades kring Aaltonen efter lejonens seger över Tjeckien för att höra vad han hade att säga om en eventuell flytt från Uleåborg.

Aaltonen sade egentligen en hel del om sina framtidsplaner. Han fick frågan om var han ska spela och om det blir i Schweiz, Sverige eller Ryssland som hans nästa klubbadress är.

– Jag vet inte. Det viktiga är att hitta ett lag där jag får spela mycket och dessutom en stad där det finns saker att göra. Jag har sett tillräckligt av bazan i Ryssland. Jag åker nog inte vart som helst, sade Aaltonen.

Så här beskriver KHL-målvakten Michael Garnett baza:

For those of you unfamiliar with what the baza is all about, the best comparison I can make is to that of a military base mixed with a jail.

Aaltonen sade också att ett alternativ fortfarande är att han stannar i Uleåborg. Men det lät mera som om det var något han måste säga för att lugna ner Kärpätsupportrarna. Känslan man fick av vad han sade och hur han sade det var att Aaltonen gjort sitt i FM-ligan för den här gången och att karriären fortsätter utomlands.

Nu återstår bara att se vad som blir hans nya klubbadress.

, , ,

Kommenteringen är stängd.