Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Snart dags för panikvärvningar

26 Nov , 2013, 17.44 Filip Saxén

 

Henrik Koivisto, Juhani Tyrväinen, Tomi Mäki och Aleksi Rekonen.

Corey Elkins, Niko Piiparinen, Iiro Pakarinen och Thomas Nykopp.

Den övre raden är Jokerits centrar i tisdagens match mot KalPa medan den nedre raden är HIFK:s centrar i samma dags match mot JYP.

Man kan utan att överdriva säga att lagbyggena i Helsingfors inte lyckats helt.

I Jokerits fall handlar det om att man fortfarande inte har någon förstacenter och att det nu också ser ut som om man saknar en andracenter då Teuvo Teräväinen har blivit flyttad till ytterposition. Lägg till Riku Hahls skada, som enligt vissa rykten är så pass allvarlig att hela säsongen i värsta fall är hotad, och krisen börjar vara ett faktum i Ilmala.

För HIFK:s del är läget inte alls bättre. Matti Kuparinen har varit ur spel redan en längre tid och är tillbaka efter jul. Frågan är då i hurdan form han är då. Innan han skadade sig kom han inte upp till rätt nivå. Att ha Niko Piiparinen som andracenter och Iiro Pakarinen som tredjecenter är tecken på att något gått snett i lagbygget.

Det ska bli intressant att se vad för värvningar lagen lyckas prestera i vinter. Både Jokerit och HIFK behöver och är ute efter en toppcenter. I sådana lägen är man rätt van vid att se panikvärvningar av Helsingforslagen.

, ,

Kommenteringen är stängd.