Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Själviskt och idiotiskt slagsmål av Ben-Amor

27 Nov , 2013, 02.09 Filip Saxén

 

Det finns korkade slagsmål och så finns det idiotiska slagsmål. Semir Ben-Amor stod för den senare kategorin i tisdagens match mot KalPa då han slängde handskarna utanför spelsituationen och åkte i duschen i slutet av första perioden.

Med 20 sekunder kvar av första perioden, en dryg minut efter att KalPa tagit ledningen i matchen och med ett redan från början tunt och decimerat anfallsmanskap väljer Ben-Amor att röra om i kedjorna för resten av matchen genom att slåss mot Jeff Foss.

YouTube Preview Image

Jokerit hade spelare som i normala fall inte hör hemma i lagets laguppställning på grund av skador, avstängning och avsaknaden av rätta pjäser i lagbygget. Då det egna laget har spelare som Henrik Koivisto, Aleksi Mustonen och Aleksi Rekonen i anfallet plus backen Jeremy Dehner som ytter kan man helt enkelt inte bara som rutinerad anfallare slänga handskarna med drygt 40 minuter kvar att spela. Men det var precis vad Ben-Amor gjorde.

Att han försvann och gav tränaren Tomi Lämsä ännu färre alternativ för resten av matchen avgjorde knappast kampen men det underlättade inte Jokerits läge.

I lagsport handlar det om att sätta laget före sig själv, inte tvärtom. Det glömde Ben-Amor mot KalPa.

, ,

Kommenteringen är stängd.