Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Jokerit och IFK ett steg från fiasko

16 mar , 2014, 14.12 Filip Saxén

 

Efter att både Jokerit och HIFK förlorade den första matchen i den första slutspelsomgången är båda lagen bara en förlust från ett fullkomligt fiasko. Och efter lördagens matcher känns steget mycket kort för Jokerit medan IFK fortfarande kan vända på sin matchserie.

Jokerit

Lagets två senaste matcher: 1-5 mot Kärpät, 1-6 mot HPK. Lägg till att spelarna agerat odisciplinerat, tagit mängder av idiotiska utvisningar, inte kämpat och gett allt i närkamper och knappt haft någon spelidé alls och det är lätt att förutspå enorma problem i Tavastehus på söndagen.

De rutinerade spelarna som borde föregå med exempel på planen har tävlat om vem som kan dra på sig den mer korkade utvisningen än den andra och i lördags hade idiotin smittat av sig. Nichlas Hardts knätackling var både ful och farlig, Steve Moses fick totalt hjärnsläpp och slog Antti Aarnio upprepade gången med tvärställd klubba och Ladislav Nagy utmärkte sig både med att kasta sig handlöst på isen och filma skada för att senare i matcher slasha sig i duschen.

Det verkade inte som om spelare eller tränare efter matchen hade någon som helst förklaring till vad som gått snett, varför spelet inte fungerar och varför spelarna tappat kontrollen över nerverna i slutet av matcherna.

Fortsätter laget på samma sätt på söndagen tar lagets sista säsong i ligan slut med alla tiders magplask. Ligahistoriens dyraste lag åker i så fall ur innan slutspelet ens på allvar kört i gång.

HIFK

IFK:s spel har länge varit rena berg- och dalbanan och att förutspå hur söndagens match mot Pelicans ska se ut är inte lätt. I lördagens match spelade rödtröjorna passivt och försiktigt men klarade också av att få långa anfall som resulterade i hyfsade målchanser.

Men närmare än Juuso Puustinens stolpskott och Roope Talajas lyftning över tomt mål kom laget inte. I stället blev det förlust i den 80:e minuten.

IFK behöver inte – i motsats till Jokerit – höja sig enormt mycket för att vinna söndagens match. Det räcker egentligen med att laget höjer intensitetsnivån, tar mera initiativ och blir lite mer skärpta vid mållägena för att man ska utjämna matchserien.

En nyckel söndagens match är de första 10 minuterna. Räkna med att se ett laddat IFK i inledningen som kommer att satsa fullt framåt. Men det finns en risk i att sätta mycket energi på matchöppningen. Lyckas laget inte näta då börjar måltorkan vara lång och då kan det hända att spelarna börjar hålla i klubban lite hårdare och bli lite mer darriga då de får en målchans. Då börjar det luta åt Pelicans håll.

Tipset för söndagens matcher är att Jokerit avslutar sin sejour i ligan medan HIFK förlänger sin säsong med åtminstone en match.

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.