Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Stäng av Jonne Virtanen

27 mar , 2014, 18.55 Filip Saxén

 

Ni kanske minns Jonne Virtanen. Den nuvarande JYP-spelaren som för ett år sedan inte nöjde sig med ett kontrakt utan skrev på för både JYP och HIFK samtidigt. Till slut stannade Virtanen i Jyväskylä i stället för att flytta till Helsingfors.

Nu har han igen utmärkt sig. Och inte heller den här gången på ett speciellt smickrande sätt.

I en intervju för Ilta-Sanomat hotar Virtanen, som spelar för JYP, SaiPa:s spelare med våld och hämnd efter att Markku Flinck tacklade Virtanens lagkamrat Anssi Löfman i den fjärde kvartsfinalen mellan lagen.

Virtanen säger rakt ut att han eventuellt inte nöjer sig med det straff ligan delar ut åt Flinck utan att han är beredd att skada en motståndare för att hans lag ska få fördel i matchserien.

Jos siitä tulee esimerkiksi vain yksi ottelu, täytyisi miettiä, voisiko uhrata itsensä yhdeksi peliksi ja ottaa esimerkiksi Ville Kohon tai Patrick Davisin pois pelistä loppusarjan ajaksi. Sehän olisi meille vaan hyöty.

Virtanen säger att han mycket väl kunde tänka sig att skada en av motståndarlagets stjärnspelare och att han gärna sitter avstängd en match för att göra det om hans lag drar nytta av det. Det visar att han totalt saknar omdömesförmåga och tyder på fullkomlig brist på respekt mot motståndare och ishockeyn.

Det finns ingenting som försvarar Virtanens idiotiska hot. Absolut ingenting.

Oberoende av hur ful Flincks tackling på Löfman var berättigar det inte Virtanen att skada en motståndare. Ligan har regler och en disciplinär instans  som delar ut straff.

Virtanen, som hittills haft ett rykte om sig att vara en tuff spelare, kanske i stället för att hota motståndare med hämnd för något en lagkamrat gjort borde börja koncentrera sig på att spela hockey och hjälpa sitt lag att inte bli utslaget i kvartsfinalerna där SaiPa leder med 3–1 i matcher.

Med 0+0 och –2 i plusminusstatistiken i vårens slutspel kanske han kunde gapa mindre och spela hockey mera.

Den bästa lösningen skulle vara om Virtanen stängdes av för sina idiotiska kommentarer. Det alternativet finns om ligans vd Kimmo Rannisto anser att kommentarerna skadat ishockeyns image. Vilket han gjort med sina hot.

Då kanske också Virtanen skulle förstå vad som är rätt och vad som är fel.

, , ,

En kommentar

  1. Axel skriver:

    Har dubier gällande hur IS fiskade fram Virtanens kommentar. Det besynnerliga eller till och med intressanta är att Jyp vunnit båda matcherna efter Virtanens ”hot”, fst Virtanen inte förverkligat sina ord. Snack hör till verktygen i hockeyslutspel, så fast jag personligen definitivt inte godkänner att man ”tar bort” spelare, så har jag svårt att helt döma ut en verbal psykning. Det liksom hör till – fast jag vet att jag är ute på hal is med den åsikten.

Kommenteringen är stängd.