Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Minsk calling

10 maj , 2014, 12.55 Filip Saxén

 

Tredje dagen i Minsk har börjat och i dag är det äntligen dags för lejonens första match.

Lettland står för motståndet och det borde inte vara något större problem.

Finland är solklar favorit och lär ta en hyfsat enkel seger.

Om man ser bakom resultatet finns det några saker som kan vara värda att följa med i dagens match.

Pekka Rinne

För att lejonen ska kunna ta VM-guld, vilket jag tror att de har alla chanser att göra, måste Rinne spela på sin rätta nivå. Då Nashville-målvakten är som bäst är han en av världens bästa målvakter. Då han står bakom lejonens något begränsade och orutinerade backbesättning är det viktigt att han inger förtroende och skapar ett lugn i de bakre leden. En stark match av Rinne i öppningen och turneringen blir betydligt lättare för Finland.

Första och andra kedjan

Både Olli Jokinens och Petri Kontiolas kedja borde lyckas med målskyttet i första matchen så att det inte hinner uppstå någon mental press på de ledande spelarna. Nätar både ettan och tvåan och skapar man dessutom mycket framåt har man en grund att bygga vidare på för resten av VM.

Powerplay

Spelet i numerärt överläge blir viktigare ju längre turneringen lider. I kvartsfinal, semifinal och final kommer specialsituationerna att vara direkt avgörande om det blir seger eller förlust. Därför är det ytterst viktigt att lejonen får igång sitt powerplay direkt i första matchen så att man slipper man ta stress över hur man ska lösa problemen med flera spelare på planen.

,

Kommenteringen är stängd.