Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ligaklubbarnas beslut påverkar inte Jokerit

19 aug , 2014, 18.24 Filip Saxén

 

Ilta-Sanomat skriver på tisdagen att ligalagen kommer att göra en överenskommelse om att de spelare som inte ryms med i Jokerits KHL-lag inte kommer att spela i ligan.

Jokerit har intresse av att hitta klubbar åt de spelare som inte platsar i laget och då kunde den inhemska ligan vara ett bra val.

Men nu ser det ut som om ligaklubbarna bestämt sig för att sätta käppar i hjulet för Jokerit.

Orsaken är enkel. Det finns fortfarande ett stort missnöje och en stor bitterhet över hur Jokerit betedde sig för ett år sedan då klubben meddelade att man lämnar ligan för spel i KHL. Jokerit skötte det hela på ett rätt klumpigt och fult sätt, det kommer man inte ifrån.

Men att nu – ett drygt år senare – hämnas genom att inte låta unga, lovande spelare få speltid känns märkligt och feltajmat.

De 13 ligalagen hade alla tiders chans att knäppa Hjallis Harkimo och Jokerit på näsan för ett år sedan.

Klubbarna hade genom ett gemensamt beslut kunnat stänga ut Jokerit ur ligan och inte låtit laget spela förra säsongen i ligan.

Det hade varit ett enormt slag mot Jokerit som hade kontrakt med ett helt lag.

Den gången räckte inte klubbledarnas mod till utan man nöjde sig med att ta emot de pengar Harkimo och de ryska ägarna tvingades hosta upp för att få spela en sista säsong i ligan.

Då ligaklubbarna nu ser en ny chans är man inte sena att ta den. Men frågan är hur stor effekt ligaklubbarnas beslut egentligen har på Jokerit.

Då man ser på Jokerits lag och räknar med att klubben behöver 25 spelare hela tiden för att hålla i gång KHL-laget blir det en eller ett par spelare över som kunde vara förstärkningar för ligalag.

Att ligalagen tillsammans beslutar att sätta stopp för Jokerits spelare i ligan har egentligen en väldigt liten praktisk betydelse. Men beslutet visar att förhållandet mellan Jokerit och ligaklubbarna är minst sagt dåligt.

, ,

En kommentar

  1. Max skriver:

    Beror väl på det att ingen av ligalagen vill bli ett farmlag åt Jokerit. Detta högst antagligen just på grund av den arrogans narrnarna visade då de lämnade ligan. Å andra sidan förstår man ju det hur bra som helst, men dock är det synd om unga spelare blir utan speltid. Men, som man bäddar får man ligga Hjallis. Blir intressant att se om Jokerit i det skedet när de kommer tillbaka med svansen mellan benet mera accepteras med i ligan. Detta ju förståss i fall inte Hjallis före det säljer hela laget till ryssarna. Vilket han högst antagligen gör…

Kommenteringen är stängd.