Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Bra eller dåliga publiksiffror?

12 sep , 2014, 10.41 Filip Saxén

 

Det var många som gnuggade sina ögon och såg sig omkring i Ishallen då ligan körde i gång i huvudstadsregionen med HIFK-Blues på torsdagen.

Orsaken var de många tomma stolarna.

Den officiella publiksiffran för matchen var 6413.

Inte så bra, tyckte en del. Helt ok, ansåg andra.

Med tanke på det enorma hockeyutbudet i Helsingfors under den senaste dryga veckan är 6413 en godkänd siffra.

KHL-starten har lockat mycket publik. Det är inte bara Jokeritfansen som vill se den nya ligan. Många IFK-supportrar har också visat intresse för att se vad det handlar om.

Lägg till Champions Hockey League-matcherna på torsdag och lördag – som dessutom gick parallellt med Jokerits två första KHL-matcher – och det är lätt att förstå hur stort utbudet är.

I stället för att peka på en låg publiksiffra för HIFK tycker jag att man ska lyfta fram det faktum att ishockeyn lockade smått otroliga 45 265 åskådare i Helsingfors under en åttadagars period (torsdag–torsdag).

Det visar att hockeyn intresserar och tyder på att både HIFK och Jokerit kommer att kunna locka gott om publik under säsongen då publiken vänjer sig vid att det finns två olika ligor att välja mellan.

, , , ,

En kommentar

  1. lätkäjätkä skriver:

    dessutom var det en torsdag, och torsdagar är sällan slutsålda dagar.

    Jag var själv på plats och reagerade på att det fanns gott om tomma stolar men om man tänker på att det var en torsdag plus allt det du Filip räknade upp så är det egentligen inte så underligt.

    Jag har själv märkt att jag fått en annan inställning till jokerit nu när de bytt till khl. jag är inte deras fan på något sätt men det är mer neutralt nu och förstås intressant att kolla hur det går för dem. det är ju inte riktigt samma jokerit längre på något sätt..

Kommenteringen är stängd.