Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Problemen hopar sig för Sport

18 sep , 2014, 23.02 Filip Saxén

 

Förnedrade med hela 1–7 borta mot HIFK och utspelade med 2–5 hemma mot SaiPa. Det verkar som om verkligheten hunnit ikapp Sport.

Lagets problem är många – och rätt väntade.

Lagets målvaktsspel håller inte tillräckligt hög nivå för tillfället. Ville Hostikka var darrig mot IFK och Hannu Toivonen hade enorma problem mot SaiPa. Anfallsspelet har haltat, försvaret läcker som ett såll och det saknas både bredd och spets i laget.

Det mest oroväckande för Sports del för tillfället är spelet framför målen.

Framför det egna målet är spelarna på tok för snälla. Det är motståndarna som styr och ställer framför näsan på Sportmålvakterna medan Sports backar ofta snällt står vid sidan och följer med vad som händer.

Spelarna borde visa mera stake, visa var skåpet ska stå och städa bort spelare som försöker parkera framför målgården. Nu gör man det allt för snällt och allt för sällan.

Samma sak kan man också se i anfallet. I stället för att fränt gå på mål, ta de tuffa kamperna om centimetrarna framför motståndarnas målvakt och vägra ge vika en tum då motståndaren vill flytta dig står Sportspelarna ofta vid sidan om och ser på vad som sker framför buren.

Det är klart att det är svårt att hävda sig då spelarmaterialet är klart sämre än motståndarnas. Det är också klart att det är svårt att skapa allt för mycket organiserat då tränarens ideologi går ut på att tuta och köra.

Efter att ha sett tre av Sports fyra matcher helt och delar av den fjärde är det lätt att dra slutsatsen att Sport kommer att få det mycket tufft i ligan i år.

För tillfället saknar laget en klar ledare på planen. Det behövs någon som kliver fram och väcker laget då det börjar gå snett. Det räcker inte med att tränaren Valtonen höjer rösten och svär på bänken. Någon på planen måste genom både ord och gärningar visa åt de övriga spelarna hur man ska agera då man vill vända en negativ trend.

,

En kommentar

 1. Sportis skriver:

  Tror mer att de var många journalister och experter som blev glada efter 2 raka förluster…
  Vi som älskar Sportis är fortf stolta över lagets och publikens insats.

  Frågor som jag ställer mig, som är ny i liigan
  Finns de en marknadschef i Liiga? Hur tänkte man med tanke på spelprogram
  Jyväskylä, inte många betalande journalister som stått på den läktarn Red Army stod på. Hur kan man ta betalt för en plats man inte ser hela arenan? Har aldrig vart med om nåt liknande.
  Var var SaiPa igår då? De har väl lika stort ansvar att ”sälja” produkten. De har haft ett par år på sig, men ett mer anonymt gäng får man leta efter. HPK kanske?

Kommenteringen är stängd.