Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Ilves vd och den senaste märkliga kommentaren

23 okt , 2014, 17.25 Filip Saxén

 

Publiksiffrorna har sjunkit den här säsongen i ligan.

Enligt FNB har publiksnittet sjunkit med cirka 300 åskådare per match då man räknar bort Jokerits och Sports siffror.

I Tammerfors är läget värst. Där har både Tappara och Ilves tappat närmare 1000 åskådare i medeltal per match.

I Tappara anser man att en av orsakerna är att man mött lag som inte säljer så bra och dessutom spelat Champions Hockey League medan grannen Ilves skyller på ett ofördelaktigt matchprogram där man spelade sex hemmamatcher inom loppet av två veckor.

– Skulle du själv gå på match tre gånger i veckan, undrar Ilves vd Esa Honkalehto.

han menar att det inte bara är frågan om pengar utan också om tid.

Det gör inte frågan mindre märklig. Är det så att en ligaklubbs vd inte tror på sin produkt?

Varför ska publiken söka sig till hallen om inte ens Honkalehto själv tror att det är möjligt att de gör det?

Vem ska tro på ligans framtid om inte ens klubbledarna tycks göra det?

Skulle det inte vara skäl att fundera på hur man ska locka publiken till hallen i stället för att sträcka upp händerna, ge upp och undra vem som vill gå på hockey tre gånger i veckan.

Är produkten i skick och biljettpriserna attraktiva lyckas man locka publiken till matcherna oberoende om man spelar en, två eller tre hemmamatcher inom kort tid.

,

2 kommentarer

 1. Tim skriver:

  Vad är det som är konstigt med den frågan Filip? Den är ytterst relevant! Jag tycker om rökt lax, min inte skulle jag äta det tre gånger i veckan oberoende av pris. Därtill har de flesta av oss potentiella hockeytittare ett ”civilt” liv. Barn med hobbyn, partners medegna intressen. Att ta en kväll ledig är en förhandlingsfråga, och tre kvällar på en vecka tar man bara inte.

  Omvänt, IFK har nu plötsligt en minst 1.5v paus mellan hemmamatcherna. Vad är logiken i detta? Igen, en ytterst relevant poäng som Ilves VD lyfter och det är extremt märkligt om du inte ser den.

 2. Filip Saxén skriver:

  Svar till Tim.
  Man får bilden av att Ilves vd tror att produkten inte är tillräckligt intressant för att locka publik flera gånger i veckan. Det handlar ju inte om att samma människor ska gå på hockey tre gånger i veckan.
  Logiken i att IFK inte spelade hemmamatcher var Horse Show som arrangerades i hallen. Att man inte nu spelar den kommande veckan beror på att det är landslagspaus

Kommenteringen är stängd.