Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Det är den tiden på året igen

12 jan , 2015, 23.40 Filip Saxén

 

Januari. En av de intressantaste månaderna under hockeysäsongen. Men också en av de negativaste månaderna.

Årets första månad är en chans för klubbarna att förstärka sina trupper inför avslutningen på grundserien och för de viktiga matcherna på våren.

Tränare och sportchefer har fått en klar bild av vad för sorts förstärkningar laget behöver och på vilka delområden man måste bli bättre. Ett lag vill ha en offensiv back, ett annat en målfarlig ytter, en tredje en defensiv center medan någon kanske vill förstärka målvaktsposten.

En eller ett par lyckade värvningar i januari kan vara skillnaden mellan en stark vår och ett mästerskap.

Årets första månad är också en chans för klubbarna att göra sig av med spelare och få in lite extra pengar i kassan då chanserna till slutspel försvunnit.

Då klubbledarna inser att man inte kommer att nå slutspelet eller gå långt senare på våren kan det vara en bra idé rent ekonomiskt att göra sig av med sina dyraste spelare.

Då hotet om att åka ur serien finns brukar sportchefer och klubbledare räkna att det lönar sig att få lite negativ feedback från fansen om man sparar lite pengar.

2015 utgör inget undantag.

Tappara värvade svenska backen Henrik Tömmernes. Kärpät lär sin vana trogen göra ett par kap på marknaden innan transferfönstret stänger. Också för HIFK är det aktuellt att vara aktiva under de sista veckorna.

TPS gjorde isg av med Radek Smolenak som fick gå till Sverige. I stället tog man in Juraj Simek. Pelicans följde Åbolagets exempel och släppte i väg Jordan Smotherman.

Och nu lär Vasa Sport vara villiga att göra sig av med Damien Fleury medan TPS kan tänka sig att sälja Ryan Lasch.

Det är helt förståeligt att klubbarna gör allt man kan för att förstärka sin ekonomi då slutspelsplatserna inte längre finns inom realistiskt räckhåll. Och det är synd för supportrarna att se klubbarna ge upp på det här sättet.

Men det är så här det blir då man har en stängd liga utan hot om kval och nedflyttning.

, , , , , , ,

En kommentar

  1. Sportis skriver:

    Stängd liga – inget lag faller

    Förlänger inte Fleury kontraktet för nästa säsong, finns de väl egentligen ingen orsak att behålla han. Gissar han dessutom är en av de väl betalda.
    Fleury skulle väl däremot behöva stanna och få lite mer stabilitet. Nu blir han köp och sälj. En äkta fransk främlingslegion

Kommenteringen är stängd.