Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Kan någon stoppa Kärpäts marsch mot guldet?

13 feb , 2015, 00.35 Filip Saxén

 

Kan någon hindra Kärpät från att bli mästare?

Hade jag fått frågan för en vecka sedan hade svaret varit knappast.

I dag då jag får frågan på nytt är svaret nej.

Uleåborgslaget har varit klart bäst i ligan så gott som hela säsongen. Stundtals har flera av lagets spelare underpresterat, samspelet har haltat, kollektivet har inte fungerat som det ska men ändå har man lyckats dra upp en solklar ledning i tabellen. Att Kärpät vinner grundserien och är storfavorit till titeln har stått klart redan en längre tid.

Och då serieledaren värvar två spelare av allra högsta klass strax före transferfönstret stänger går man från att vara solklar favorit till att vara gigantisk favorit.

Då det klart bästa laget förstärks med Ben Maxwell och Lukas Kaspar vet man att Juha Junno, Lauri Marjamäki & Co menar allvar. Nicholas Deschamps och Juha-Pekka Haataja lyckades inte i Uleåborg och duon har fått lämna laget. De nya värvningarna håller precis så hög klass som det är möjligt den här tiden på säsongen.

Maxwell var en av de viktigaste spelarna i förra vårens guldlag och Kaspar var en nyttig spelare då han senaste spelade i Uleåborg. Att båda spelarna känner till ligan, klubben och staden är förstås en enorm fördel. Och att klubben vet vad de kan förvänta sig av duon är också viktigt. Maxwell och Kaspar lär inte ha några större problem att snabbt anpassa sig till sin nya omgivning. Och också om det skulle ta tid har Kärpät råd att lite experimentera med duon och ändå ta hem grundserien.

KalPa, JYP, Tappara, Lukko och HIFK är lagen som kan tänkas vara närmast att utmana Kärpät och det ska bli intressant att se om något av lagen förstärker truppen inför slutspelet.

För tillfället är det svårt att tänka sig att något lag skulle kunna rubba Kärpät i en bäst av sju-matchserie.

,

Kommenteringen är stängd.