Filip Saxén väntar på nästa utvisning

Okategoriserad

Tom Nybondas oplanerade besök hos Tappara

21 mar , 2015, 01.24 Filip Saxén

 

Jag var tillbaka i Tammerfors på fredagen.

Den här gången med bil.

Men det är inte det jag tänkte skriva om. Också om det finns en del att berätta om bilresan, varningslyktan för att bensinen håller på att ta slut och det faktum att HBL:s bil går att köra trots att bilens dator berättar att man kommer noll (0) kilometer med den mängd bensin man just då hade kvar. Åtminstone fyra kilometer kom man, längre än det behövde jag inte försöka innan en servicestation dök upp vid vägen.

Men det var inte det jag skulle skriva om.

I vår tycks det hända saker i Hakametsähallen. Senast var det ju den längsta ligamatchen med mängder av olika händelser på vägen. På fredagen var det en klubbledare som gick fel.

Medan HIFK-tränaren Antti Törmänen intervjuades av Yle stod en hel del journalister och väntade på både Törmänen och på Tapparatränaren Jussi Tapola och en del Tapparaspelare till höger då man kommer från rinken in under läktaren där det finns två omklädningsrumskorridorer. Den till höger är Tapparas, den till vänster tillhör Ilves.

IFK:s sportchef Tom Nybondas nickade och sade ”hej” då han glatt svängde till höger, hittade en lucka i folkmassan och gick förbi säkerhetsvakten och stängslet som skiljer åt lagen och media. Han gick fem meter framåt före han stannade, tittade sig omkring och vände sig om.

– Jag gick dit helt av gammal vana, sade han och skrattade då han gick förbi mig och mot Ilves sida av omklädningsrummen där IFK håller till under slutspelsserien mot Tappara.

Harri Rindell, IFK:s spelarkoordinator, såg Nybondas komma gående från ”fel” håll.

– Gick han faktiskt fel, frågade Rindell med ett leende.

Kanske det är bra att laget återvänder hem från Tammerfors och får spela lördagens match i Ishallen där också klubbledningen hittar bättre.

, ,

Kommenteringen är stängd.